O-STA

V Washingtonu vzbudili pozornost

Na Veleposlaništvu Bahrajna v Washingtonu (ZDA) je potekala predstavitev študijskih programov univerz in fakultet, kjer se je predstavilo blizu 100 ustanov s celega sveta. Pod pokroviteljstvom in posebnim povabilom Veleposlaništva Republike Slovenije v Washingtonu pa je sodelovala tudi Fakulteta za management Univerze na Primorskem - in predstavila letošnjo novost - magistrski študij v angleščini, ki se bo z oktobrom 2013 prvič izvajal na Slovenski Obali.

Univerza Teksas iz Austina je skupaj z Veleposlaništvom Bahrajna in Veleposlaništvom Malezije ter v sodelovanju s podružnico Trgovinske zbornice Združenih držav Amerike iz Alhambre (Kalifornija), v torek, 25. junija 2013, organiziralo večjo mednarodno konferenco, na kateri so izobraževalne programe v svojih državah predstavila različna veleposlaništva; univerze in fakultete pa so obiskovalcem s prve roke ponudile ključne informacije o načinu in programih študija, ki so na voljo ameriškim študentom in tistim iz tujine.

Predstavitve Slovenije in študijskih programov, ki jih ponujamo v naši državi in tudi izven meja, pa so zastopali predstavniki posameznih slovenskih visokošolskih ustanov. Med njimi je bila tudi Fakulteta za management, ki je izpostavila letošnjo novost - magistrski študijski program Management v angleščini, ki je hkrati novost primorske univerze in se bo kot takšen prvič z letošnjim oktobrom začel izvajati na Obali. Študij v Sloveniji, na Fakulteti za management, je uspešno promovirala njena diplomantka, ki živi onkraj luže, Slovenka Tea Ward. Slednja je predstavila tudi magistrski študij turizma, ki ga bo prav tako v angleščini letos prvič izvajala še ena članica primorske univerze Fakulteta za turistične študije - Turistica, in sicer bo izvedba v Ljubljani.

"Slovenska miza je bila ena najbolj barvitih na tem dogodku, poleg predstavitvenih brošur in informacij o študijskih programih v Sloveniji, smo izpostavili tudi naše kulturne, zgodovinske, turistične in kulinarične znamenitosti. Najbolj vpadljiva je seveda bila naša nacionalna slovenska sladica - potica, pozornost pa je vzbudila tudi naša tradicionalna narodna noša. Zanimanje za obisk in študij v Sloveniji je bilo precejšnje, predvsem pa izkazana pripravljenosti za sodelovanje med našimi in ameriškimi univerzami," je iz Washingtona sporočila Tea Ward, ki je zaposlena v revizijski hiši Deloitte in magistrska diplomantka mednarodnih odnosov (kot prva Slovenka) priznane ameriške fakultete The Fletcher School univerze Tufts iz Medforda (Massachusetts).