O-STA

Kyocera Document Solutions ponovno Zlati sponzor Sarajevo Film Festivala

Ljubljana, 22.7.2013 - Že drugo leto zapored se je japonska korporacija Kyocera Document Solutions odločila podpreti enega od največjih evropskih filmskih festivalov in največjega na Balkanu. Sarajevo Film Festival, ki je nastal leta 1995, med obleganjem Sarajeva sredi vojne vihre, vsako leto v mesto privabi številne svetovne zvezdnike. Sponzorstvo tako pomembnega kulturnega dogodka predstavlja veliko priložnost za Kyocero Document Solutions, kot tudi za lokalnega partnerja Xenon forte, ne le v Bosni in Hercegovini, pač pa tudi v širši regiji.

"Še posebej nas veseli, da to družbeno odgovorno podjetje vlaga v kulturo in da so prepoznali naravo Sarajevskega filmskega festivala. Prvo leto sodelovanja s Kyocero Document Solutions in z zastopnikom korporacije, podjetjem Xenon forte do.o. v BiH, je prineslo bistven napredek v kvaliteti same izvedbe dela direkcije Festivala in nasploh celotne izvedbene ekipe, ki sodeluje pri organizaciji dogodka," je na novinarski konferenci izjavil direktor Sarajevo Film Festivala, Mirsad Purivatra.

Predstavnik podjetja Xenon forte, zastopnika Kyocere Document Solutions za BiH, Adel Mešić pa je dodal:" Naše ECOSYS naprave že več kot dve desetletji pomagajo pri zmanjševanju stroškov in zaščiti okolja. S ponosom lahko povem, da so, kljub zaostrenim gospodarskim razmeram, te prednosti prepoznane tudi na tržišču Bosne in Hercegovine. Ob finančni podpori sarajevskemu filmskemu festivalu, Kyocera Document Solutions in Xenon forte sodelujeta tudi s tehnično podporo - organizatorji uporabljajo našo tehnologijo, s katero si poenostavljajo delo, hkrati pa nižajo stroške in skrbijo za okolje."

Na letošnji filmski festival se je prijavilo rekordno število regionalnih producentov in avtorjev del.

Tekmovalni program za igrani in kratki film 19. Sarajevo Film Festivala, letos prinaša 19 del iz 20 držav regije, ki se bodo potegovali za prestižno nagrado Srce Sarajeva. Samo v tekmovalnem programu za igrani film, si bodo gledalci lahko ogledali pet svetovnih premier in štiri regionalne. "Od teh devetih filmov, je samo en avtor, ki se predstavlja že s svojim tretjim filmom, ostali pa so debitanti. Tako že ta selekcija potrjuje naš namen in opredelitev, da smo festival odkritij novih talentov in tendenc", je povedala Selektorica tekmovalnega programa Elma Tataragić in dodala:" Regionalna kinematografija kaže zrelost in lahko zatrdim, da je letošnji izbor po kakovosti povsem primerljiv z izbori svetovnih filmskih festivalov."

Sarajevo Film Festival napoveduje, da bo eden od letošnjih gostov tudi igralec Danny Glover ( Lethal Weapon, Dreamgirls....), ki bo podelil nagrado kot kustos fondacije Katrin Cartlidge. Glover je sicer tudi gledališki igralec, producent in humanitarec, znan pa je tudi kot priljubljen javni govorec, ki z odmevnimi govori gostuje na številnih kolidžih, sindikalnih zborovanjih pa tudi na poslovnih konferencah.

###

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.eu.

Kyocera Document Solutions je podružnica v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki je leta 2009 obeležila 50. obletnico obstoja. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.


Več informacij:
Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si