O-STA

KABELSKI SISTEM PIVKA POD OKRILJEM TELEMACHA

Pivka, 6. avgust, 2002. Telemach, ki ga tvorijo tri poslovne enote: Ljubljana, Primorska in Gorenjska, je kabelski sistem Pivka operativno priključil svoji primorski podružnici. Širitev in vzdrževanje sistema, odpravo napak in priključitve novih naročnikov bo opravljala podružnica Primorska. Telemach bo posodobil obstoječi sistem in uvedel nove programe in nove storitve.

Programska shema bo postopoma prilagojena sedanji programski shemi podružnice Primorska. Za začetek bo popestrena tako v Pivki kot v Košani. V skladu s tehničnimi možnostmi kabelskega sistema bodo pivški naročniki še pred koncem poletja deležni bogatejše ponudbe treh novih programov: Hallmark, Animal planet in program VH-1. V Košani bo zaradi tehničnih omejitev obogatitev programske sheme deloma prilagojena. Načrtuje se vklop Hallmarka in italijanskih programov Italija 1, Rete 4 in Canale 5.

Animal Planet je program s pretežno dokumentarnimi serijami o živalih. Program Hallmark obsega široko paleto televizijskih filmov, nadaljevank in nanizank za celo družino in za vse okuse: drame, akcijske in pustolovske filme. Originalno so filmi v angleškem jeziku, večina pa bo podnaslovljenih v slovenskem jeziku. VH-1 je glasbeni program v produkciji MTV z drugačno vsebino in glasbo. Program obsega video uspešnice 80-ih in 90-ih let, dokumentarne filme s področja glasbe in pogovorne oddaje.

Telemachov-im naročnikom v Pivki bo poleg prenove sistema, ki bo omogočal kvaliteten sprejem večjega števila programov, v prihodnje omogočen tudi priklop na kabelski internet in dostop do ostalih multimedijskih storitev (digitalna TV, plačljiva TV, video na zahtevo).

Kljub prenovi sistema, ponudbi novih programov in vsebin pa se cene priključkov ne bodo bistveno spremenile. Uskladile se bodo z enotno ceno priklopa v Primorski poslovni enoti. Podrobnejše informacije na: http://www.telemach.si/cenik-catv-pr.html.