O-STA

Novo odkritje v Keopsovi piramidi v živo na National Geographic Channel-u

National Geographic Channel in Telemach bosta ponudila svojim gledalcem tisto, kar je bilo do sedaj dopuščeno le "posvečenim". National Geographic Channel bo namreč 17. septembra 2002, ob 20. uri, v živo prenašal odprtje novo odkritega sarkofaga v Keopsovi piramidi.

National Geographic Channel želi preko svojega raziskovalca Dr. Zahi Hawassa odkriti, kako so piramide v resnici zgrajene. Dr. Hawass je pri raziskovanju Keopsove piramide naletel na zapečaten sarkofag. Predvideva, da se v sarkofagu skriva najstarejša do sedaj odkrita mumija. National Geographic Channel bo 17.9.2002, ob 20. uri, v živo prenašal odprtje sarkofaga. Odprtje bi lahko odgovorilo na mnoga nerešena vprašanja o življenju in smrti te osupljive civilizacije, predvsem pa o načinu gradnje piramid, ki še vedno buri duhove tako strokovnjakom kot tudi laikom.

Poleg omenjenega sarkofaga je Dr. Hawass v notranjosti Velike piramide našel skrivni rov. Čemu je služil in zakaj je zagrajen z veliko skalo, ki onemogoča dostop? Ali zakriva vhod v skrivno sobo, v kateri se nahaja zaklad ali telo skrivnostnega kralja Khufuja? Kakšne pasti so nastavljene nepovabljenim obiskovalcem?

Posebej za to priložnost so naredili robota, ki bo s pomočjo visoke tehnologije omogočil gledalcem videti prve korake v neodkriti svet skrivnega rova.

Telemach bo v sodelovanju z National Geographicom posebej za to priložnost izžrebal nekaj svojih zvestih naročnikov in jim podelil nagrade, vsebinsko povezane z Egiptom in piramidami. Več podrobnosti o nagradni igri lahko najdete na spletnih straneh www.telemach.si ali na Telemachovem Info kanalu S10.