O-STA

Krompirjev dan - jesenska prireditev na Tržnici BTC City v Ljubljani

Na parkirišču pred Tržnico BTC City bo v soboto, 28. septembra, med 9. in 15. uro, potekala jesenska prireditev Krompirjev dan. Dogodek, namenjen zdravi prehrani, bo v znamenju krompirja. Na ta dan bodo obiskovalcem na voljo izobraževalne delavnice, pridelovalci krompirja pa bodo na stojnicah predstavili tudi avtohtone vrste slovenskega krompirja in druge specialitete iz te vrtnine.

Na prireditvi bodo obiskovalci lahko poskusili najrazličnejše jedi iz krompirja. Poleg tega pa bo mogoče uživati tudi v kulinaričnih dobrotah kmetij iz Škofjeloškega pogorja, mesnih dobrotah Bohinja, sušenih na dimu bukovih drv in okusnih specialitetah s Krasa, sušenih in zorjenih na kraški burji. Preizkusiti bo mogoče tudi avtohtone vrste slovenske čebule (Ptujski luk, Belokranjski žbul) in avtohtone vrste slovenskega krompirja.

Na dogodku bodo organizirane tudi delavnice, na katerih se bodo obiskovalci pod strokovnim vodstvom naučili izdelovati tradicionalne kulinarične specialitete, kot so idrijski žlikrofi, njoki in krompirjevi polpeti.

O pomenu krompirja v zdravi prehrani bo spregovorila svetovalka za zdravo prehrano, Marija Merljak, zabavni del dogodka pa bodo z nastopom popestrile plesalke in pevke kavbojskih pesmi Colorado Country Line Dance.

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si