O-STA

Svetovni dan boja proti bolečini

Vsako leto 11. oktobra je svetovni dan boja proti bolečini. Spomni nas na to, kako pomembno je lajšati bolečino, saj to precej izboljša kakovost življenja. Bolečina je izjemno zapletena. Povzročajo jo različni dejavniki, na njeno doživljanje in trajanje pa močno vplivata tudi okolje in duševno stanje človeka, ki ga boli. A dejstvo je, da je neprijetna za vsakogar, skoraj nihče se ji ne more povsem izogniti. Tisti, ki ga nekaj boli, si želi le, da bi bolečina čim prej in za čim daljši čas izginila.

Med vsemi vrstami bolečine največkrat potožimo zaradi glavobola. Velikokrat nam ga povzročajo preštevilne obveznosti, ki se jih zaradi kljuvajoče bolečine v glavi še toliko težje lotimo.

Bolečina je eden od najpogostejših simptomov bolezni in poškodb. Blago do zmerno bolečino, ki ne zahteva posveta z zdravnikom, lahko omilimo z zdravili proti bolečini, ki so v lekarnah na voljo brez recepta. Tako lahko učinkovito olajšamo ali odpravimo bolečine različnega izvora, kot so glavobol, zobobol, menstrualne bolečine, bolečine zaradi poškodb mišic in sklepov, do katerih navadno pride pri delu ali športu, ter blažje bolečine zaradi revmatskih obolenj.

Nalgesin S je uveljavljeno Krkino protibolečinsko zdravilo, ki je na slovenskem trgu že več kot desetletje. Uporabniki ga poznajo predvsem kot hitro in dolgotrajno pomoč pri različnih vrstah blage do zmerne akutne bolečine. Deluje izredno hitro in med vsemi protibolečinskimi zdravili, ki so dostopna brez recepta, tudi najdlje (do 12 ur). Vsebuje učinkovino naproksen, ki ima trojno delovanje: protibolečinsko, protivnetno in protivročinsko. Učinkovito lajša glavobol, zobobol, menstrualne bolečine, bolečine v mišicah in sklepih, pa tudi blago do zmerno migreno. Tablete Nalgesin S so filmsko obložene, torej so gladke in ovalne, kar olajša požiranje.

Oktobra smo spremenili zunanjo ovojnino Nalgesina S. Nova ovojnina kaže, da je inovativno in sodobno zdravilo. Dobrodošla sprememba za uporabnike so tudi perforirani pretisni omoti, saj omogočajo, da si lahko odtrgajo želeno število tablet.

Več na www.nalgesin.si.