O-STA

V skrbi za vaše zdravje - Da ne bi več bolelo

Ni treba, da boli

Občutek bolečine je subjektiven. Gotovo pa se strinjamo, da bolečina za nikogar ni prijetna in da si vsak želi, da bi čim prej izginila.

Bolečina je izjemno zapletena. Povzročajo jo različni dejavniki, na njeno doživljanje in trajanje pa močno vplivata tudi okolje in duševno stanje človeka, ki ga boli. Bolečina ni izključno negativna, saj je pogosto prvi znak ali opozorilo, da se v našem telesu nekaj dogaja.

O bolečini pišemo tudi v novi številki revije V skrbi za vaše zdravje. Strokovnjaki predstavljajo različne vrste bolečine in vzroke zanjo ter svetujejo, kako jo lajšati. Marsikaj lahko storimo tudi sami, zato precej prostora namenjamo samozdravljenju. Kadar pa to ne zadostuje, je pomembno, da zdravniku povemo, da nas boli, saj nam sicer ne more pomagati.

V pogovoru z osrednjo gostjo smo tokrat izpostavili glavobol, ker še do letošnjega oktobra poteka globalno leto boja proti glavobolu. Ta vrsta bolečine namreč spada med deset najpogostejših težav, zaradi katerih bolniki obiščejo svojega zdravnika. Danes je na voljo veliko metod in izdelkov, ki lajšajo ali odpravijo bolečino, zato je prav zares ni treba prenašati.

Revija je na voljo v lekarnah in čakalnicah družinskih zdravnikov, v avlah Krkinih poslovnih stavb, v Termah Krka in na spletu.