O-STA

V Indiji prikazani promocijski napovedniki dela filma (spotov) - posnetega v Sloveniji

Datum: 17. Oktober 2013

V tem tednu so v Indiji objavili napovednike filma Bhai, ki je bil delno posnet tudi v Sloveniji. V prvi pesmi z naslovom Nemmadiga, so izpostavljene naravne lepote in kulturna dediščina Slovenije; snemanje je potekalo na Celjskem in Predjamskem gradu, v Bohinju, na Bledu in pod Solkanskem mostu. V drugi pesmi z naslovom O Pilla Pilla je ujet mestni utrip Slovenije; snemanje je potekalo v Ljubljani, Piranu in v Celju, nastopile so tudi plesalke iz Plesne šole Urška v Celju. Oba spota bosta v Indijo poneslo pravo turistično razglednico Slovenije, ki se zdi Indijcem pravi dragulj - tako so jo poimenovali v vodilnem Indijskem dnevniku The Times of India. Premiera filma bo 25. oktobra 2013. Prvi presežek filma je astronomsko visok znesek, katerega je odštela televizijska postaja Zee TV za satelitske pravice, in sicer slab 1 milijon dolarjev.

Zvezdniška zasedba filma je dolga: v glavni moški vlogi KING NAG (Akkineni Nagarjuna), igralec in producent, igral v več kot devetdesetih filmih, lastnik Annapurna Studios v Hyderabadu, predsednik Annapurna International School of Film and Media, izhaja iz znane igralske družine, igralka je tudi njegova žena Amala, po očetovih stopinjah stopata tudi oba sinova; Chaitanya Akkineni in Akhil Akkineni.

Povezavi za ogled napovednika pesmi:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EG5sOYHH2Cc#t=10

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=q2IM0ia76e0

Indijski filmi so znani po glasbenih točkah. V rednih intervalih se v dogajanje filmov ustavi glasbeno plesna točka, igralca se preselita na eksotično lokacijo (eksotična lokacija v tem primeru je ravno to, kar ponujajo Slovenija; gore, zelenje, mestna jedra, gradivi ...), kjer pojeta in plešeta, te deli filma pa so še sploh zelo priljubljeni pri gledalcih.

V glavni ženski vlogi Richa Gangopadhya, ki se je v filmski svet povzpela po številnih zmagah na lepotnih tekmovanjih.

Plesna koreografinja je ena najbolj cenjenih v Indiji, Brinda, ki je v svoji karieri sodelovala z največjimi zvezdniki Bollywooda, direktor fotografije pa je prav tako znano ime indijske filmske produkcije, Sameer Reddy.

Film je režiral Veerabhadram, ki je v enem od svojih intervjujev povedal, da je potreboval kar 14 let, da je dosegel svoje sanje, postati režiser v indijski filmski produkciji.

Snemanje v Sloveniji je potekalo šest dni v maju, film so pričeli snemati v začetku leta 2013 v Indiji in nadaljevali v Bangkogu.

V promocijskih napovedih pesmi se pred predvajanjem vedno izpiše lokacija; Slovenija, v številnih člankih, ki so te dni objavljeni v Indiji pa filmski ustvarjalci redno omenjajo Slovenijo.

V Sloveniji je snemanje vodila agencija RTA, pod vodstvom line producentke Katarina Karlovšek.

Po navedbah spletnega informativnega portala greatandhra.com je film Bhai najbolj težko pričakovan film v letu 2013, napovednik se je med internetnimi uporabniki "virusno" razširil, v 48 urah si ga je ogledalo kar 250 000 uporabnikov.

http://www.greatandhra.com/viewnews.php?id=49001&cat=1&scat=26

Prvi presežek filma je astronomsko visok znesek, katerega je odštela televizijska postaja Zee TV za satelitske pravice, in sicer slabih 1 milijon dolarjev.

Nayak je prvi indijski film, posnet v Sloveniji, snemanje je potekalo lani, premiera filma je bila 9. januarja 2013, v filmu sta zaigrala mlada zvezdnika RAM Charan in KAJAL AGGARWAL. Film je bil velika uspešnica in presegel že sicer visoka pričakovanja. Tudi to ekipo je v Sloveniji vodila Katarina Karlovšek, prav tako pa so tudi tu nastopile slovenske plesalke in plesalci.

Napovednik pesmi, posnete v Sloveniji iz filma Nayak si lahko ogledate spodaj.

http://www.youtube.com/watch?v=qTcEC5hZGdk&feature=player_embedded

Foto: Foto utrinki iz snemanja v Sloveniji

VIR:

RTA