O-STA

Naslov: Slovenija v Indijskih kinematografih in tudi v televizijski seriji

Datum: 21. Oktober 2013

25. oktobra prihaja v Indijske kinematografe težko pričakovan indijski film z naslovom BHAI/ v prevodu BRAT/, ki je bil delno posnet tudi v Sloveniji. V Sloveniji sta bili posneti dve pesmi, v eni nastopajo tudi plesalke iz Slovenije.

Oba spota bosta v Indijo poneslo pravo turistično razglednico Slovenije, ki se zdi Indijcem pravi dragulj - tako so jo poimenovali v vodilnem Indijskem dnevniku The Times of India. Prvi presežek filma je astronomsko visok znesek, katerega je odštela televizijska postaja Zee TV za satelitske pravice, in sicer slab 1 milijon dolarjev.

V petek so prvič objavili napovednik filma, ki vključuje vse pomembnejše dele filma, ogledate si ga lahko na spodnji povezavi:

http://www.youtube.com/watch?v=Y09P4hjjHS0

Poleg turistične razglednice Slovenije v indijskih kinematografih, pa se že od 9. septembra na eni od največjih televizijskih postaj v Indiji, ETV, predvaja teve serija z naslovom "SWATHI CHINUKULU", v prevodu to pomeni "SWEET DROPS OF RAIN - Sladke kaplje dežja", katero je popularen televizijski Telugu režiser Jagarlamudi Radha Krishna snemal 15 dni v Sloveniji. Zgodba se prične v Sloveniji, kamor pripotujeta dva mlada iz Indije, se tu spoznata in zaljubita. Serijo bo mogoče spremljati tudi "on line" preko interneta, na sporedu bo vsak dan, gledalci pa bodo serijo spremljali kar 3 leta.

Povezava, kjer si lahko ogledate eno od serij:

http://www.youtube.com/watch?v=vgDVfhHMuYw&list=PLhFZrcu-WgnUO4wHnmUBcsvaLcbZNUIn&index=30

V Sloveniji je snemanje vodila agencija RTA, pod vodstvom line producentke Katarina Karlovšek.

VIR:

RTA