O-STA

Mednarodna konferenca MIC 2013

Začenjamo z uvodnim predavanjem dr. Petra Kraljiča: Globalisation, Europe and Competitiveness

Letošnja konferenca MIC izpostavlja nujnost povezovanja in sodelovanja gospodarstva, znanosti in oblikovalcev politik trajnostnega razvoja. Modele upravljanja je treba spremeniti tako, da bodo družbo preusmerili na pot trajnostne prihodnosti. Znanost nima tako močnega vpliva, da bi se z izzivi trajnostne prihodnosti lahko soočila sama. Lahko pa znanstveni dosežki in ugotovitve raziskav pomagajo gospodarstvu in oblikovalcem politik trajnostnega razvoja pri sprejemanju pravih odločitev. Da bi dosegli ta cilj, si moramo prizadevati za hitrejši prenos novih dognanj in boljšo komunikacijo med znanostjo, gospodarstvom in oblikovalci politik.

Fakulteta za management Univerze na Primorskem spodbuja povezovanje raziskovalcev znotraj fakultete z raziskovalci iz drugih ustanov v Sloveniji in tujini. Prizadeva si vzpostaviti kakovosten znanstveni dialog in krepiti sodelovanje med njimi. Željo postati povezovalec vseh teh dejavnosti uresničuje z mednarodno znanstveno konferenco MIC (Management International Conference), ki vsako leto novembra postane stičišče razprav znanstvenikov z vsega sveta.

Po letih gostovanj v Španiji, Tuniziji, Turčiji in na Madžarskem se MIC v letu 2013 spet vrača v Slovenijo, v univerzitetno mesto Koper. Konferenca MIC, z letošnjim naslovom Industry, Science and Policy Makers for Sustainable Future, bo povezala različne poglede sodelujočih, ki bodo predstavili svoje prispevke, ali izmenjali svoja mnenja na okrogli mizi in znotraj posameznih sekcij.

Konferenca MIC je v 14 letih postala pomemben mednarodni dogodek, ki privabi povprečno 50 znanstvenikov in strokovnjakov s širšega področja managementa z vsega sveta. MIC 2013 bo potekala od 21. do 23. novembra 2013 v Kopru. Na letošnji konferenci bodo gostili tudi dva ugledna predavatelja: dr. Petra Kraljiča, častno upokojenega direktorja družbe McKinsey & Co ter Jean-Luca di Paola-Gallonija, predstavnika družbe Valeo Group Corporate za področje trajnostnega razvoja in zunanjih zadev.

Konferenco bodo v četrtek zjutraj v koprski Pretorski palači odprli rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič, dekanja Fakultete za management prof. dr. Anita Trnavčevič in programska vodja konference izr. prof. dr. Doris Gomezelj Omerzel, prav tako s Fakultete za management. Na konferenci MIC 2013 pričakujejo udeležbo približno 40 znanstvenikov iz Evrope, Severne Amerike, Azije ter Afrike, številne podiplomske študente managementa ter gospodarstvenike in podjetnike, ki se bodo udeležili posameznih tematskih predavanj in razprav.

Konferenco MIC je podprla tudi Luka Koper v okviru sklada "Živeti s pristaniščem"