O-STA

Dr. Matjaž Novak novoizvoljeni dekan Fakultete za management

Koper, 26. novembra 2013 - Na Fakulteti za management Univerze na Primorskem so danes potekale redne volitve za novega dekana. Člani Akademskega zbora FM so na tajnih volitvah s 35 glasovi izvolili kandidata za dekana izr. prof. dr. Matjaža Novaka. Novoizvoljeni dekan bo štiriletni mandat nastopil 1. januarja 2014.

Njegova protikandidatka prof. dr. Anita Trnavčević pa je prejela 23 glasov. Glasovalo je skupno 61 zaposlenih pedagoških in raziskovalnih delavcev od skupno 68 volilnih upravičencev.

Za novega dekana oziroma dekanjo FM sta torej kandidirala izr. prof. dr. Matjaž Novak in obstoječa dekanja prof. dr. Anita Trnavčević.

Dr. Novak se je zahvalil volivcem za podporo, dosedanji dekanji pa za trud, vloženo delo in njene dosežke v minulem štiriletnem odboju, ki jih je izpostavil tudi v svojem programu.

Izvoljenega kandidata je Akademski zbor FM predlagal Senatu FM, kjer so ga jo prav tako danes, 26. novembra 2013, izvolili soglasno. Novega dekana izr. prof. dr. Matjaža Novaka bo dokončno imenoval rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič, predvidoma v 15 dneh po prejemu predloga Senata FM.

Izr. prof. dr. Matjaž Novak na Fakulteti za management predava ekonomijo, kot raziskovalec pa se ukvarja zlasti z analizami produktivnosti na mikroekonomski in makroekonomski ravni. Je nosilec razvojnih in svetovalnih projektov za domača in tuja podjetja, sodeluje tudi v številnih nacionalnih raziskovalnih programih in projektih. Od 2012 do 2013 je bil svetovalec predsednika vlade Republike Slovenije za gospodarstvo, od 2011 je predsednik nadzornega sveta največje slovenske plinske družbe Geoplin.