O-STA

Dnevi industrijske robotike

Ljubljana, 18.3.2014: Avtomatizirane proizvodnje 21. stoletja si ne moremo predstavljati brez robotov. Roboti se običajno uporabljajo za robotsko varjenje, montažo v elektromehanski industriji, svojo pot pa si utirajo tudi na druga področja. Aktualne trende v robotiki predstavlja dogodek DIR2014 - "Dnevi industrijske robotike", ki bo potekal v tednu od 31. marca do 4. aprila 2013, na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Tržaška cesta 25, Ljubljana.

Dogodek je razdeljen v štiri sklope. Osrednji del so predstavitve robotskih celic, ki jih pripravijo študentje. Letos si bo mogoče ogledati robota, ki bo pekel vaflje, pripravljal kavo oz. osvežilno pijačo ter robota, ki bo igral namizni hokej ali lovil met žoge. Občudovati bo mogoče tudi mobilnega robota pri reševanju iz poljubnega labirinta in robota iz pnevmatskih mišic.

V času DIR2014 bo potekalo tudi tekmovanje v programiranju robotskih celic, različna predavanja in strokovna ekskurzija. Predavali bodo akademik prof. dr. Tadej Bajd in strokovnjaki iz podjetij Plastika Skaza d.o.o., Hella Saturnus d.o.o. in LTH Ulitki d.o.o., za ekskurzijo pa sta planirana obiska Plastike Skaza in KLS Ljubno.

Udeležba na dogodku je brezplačna, največ aktivnosti je namenjeno študentom in dijakom. Posamezne delavnice in ekskurzija pa zahtevajo prijavo na spletni strani www.dnevirobotike.si, kjer so vam na voljo tudi ostale informacije.

Lep pozdrav in prisrčno vabljeni!

Univerza v Ljubljani

Fakulteta za elektrotehniko