O-STA

Dežela Celjska tudi letos na sejmu PLACE2GO v Zagrebu Celje, 18. marec 2014

Veliko zanimanje za destinacijo Deželo Celjsko tudi s strani strokovne javnosti

Celje, 18. marec 2014, V času od petka, 14. marca, do nedelje, 16. marca 2014, se je na Mednarodnem turističnem sejmu PLACE2GO v Bočarskem domu v Zagrebu že drugo leto predstavljala tudi Regionalna turistična destinacija Dežela Celjska, ki jo vodi Zavod Celeia Celje. Na sejmu, ki so se ga udeležili različni ponudniki storitev, je bilo letos izkazano veliko zanimanje za destinacijo DEŽELA CELJSKA tako s strani obiskovalcev kot tudi s strani strokovne javnosti, kot primera dobre prakse vodenja regionalne turistične destinacije in uveljavljanja blagovne znamke destinacije. Razveseljivo za vse razstavljavce destinacije je tudi dejstvo, da je bil razstavni prostor vse dni sejma odlično obiskan. Na sejmu so bili prisotni tudi številni hrvaški mediji, ki delujejo tako na lokalnem kot nacionalnem nivoju. Tako je predstavnica RDO Dežela Celjska - Urša Dorn, Svetovalka za turizem na Zavodu Celeia Celje v času sejma sodelovala tudi pri številnih medijskih javljanjih v živo ter tako poskrbela tudi za tovrstno promocijo destinacije.

Mednarodni turistični sejem PLACE2GO se je letos od 14. do 16. 3. 2014 že tretjič odvijal v Bočarskem domu v Zagrebu. Na sejmu, ki je primarno namenjen predstavitvi turistične ponudbe zanimive za popotnike, družine z otroki in druge ciljne skupine turistov, se je letos že drugič predstavila turistična ponudba vedno bolj prepoznavne turistične destinacije DEŽELA CELJSKA. Turistična destinacija, primerna za vse letne čase, združuje kar 21 slovenskih občin: Celje, Laško, Dobrna, Vojnik, Štore, Zreče, Slovenske Konjice, Vitanje, Vransko, Braslovče, Tabor, Polzela, Prebold, Žalec, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje, Šentjur, Dobje), ki se raztezajo okoli tretjega največjega slovenskega mesta. Kot destinacija dobrega počutja (90% nočitev se ustvari v termalnih zdraviliščih) je dobro prepoznana kot tudi obiskana s strani gostov iz Hrvaške. Letošnji obisk sejma je tako pokazal, da so med gosti še vedno zelo priljubljeni welness in počitnice oz. kratek oddih v zdraviliščih, se pa vedno bolj zanimajo tudi za obiske drugih atrakcij - gradov, muzejev, etnološke dediščine in predvsem pristno kulinariko s poudarkom na lokalnih specialitetah. Tako prebivalci Zagreba, ki leži v neposredni bližini Dežele Celjske, v destinaciji prepoznavajo zanimivo izbiro oz. alternativo za dnevni izlet.

NA 18 m2 razstavnega prostora, ki je bil hkrati tudi največji slovenski razstavni prostor na dogodku, so se obiskovalci lahko vsak dan seznanili z aktualno ponudbo Thermane Laško, Term Olimia in GH Sava Rogaška s Hotelom Zagreb, ki so v ospredje postavili pestro ponudbo programov za prihajajoče velikonočne in prvomajske praznike. Obiskovalci so prav tako dobili vse splošne informacije o destinaciji DEŽELA CELJSKA, saj jim je bil na voljo tudi promocijski katalog DOBRODOŠLI v Deželo Celjsko v hrvaškem jeziku. V petek, 14.3. 2014 so tako obiskovalci "okusili" tudi ostalo ponudbo Obsotelja. V soorganizaciji z RA Sotla so se predstavili še Kozjanski park s pokušino jabolčnega soka, Zavod za kulturo, razvoj in turizem Rogatec je promoviral kraj Rogatec tudi z animacijo igranja na glasbilo "nunalce", celotno ponudbo pa so popestrile žene iz Društva kmetic Ajda, ki so ponujale domače pecivo. Da je DEŽELA CELJSKA destinacija dobre kulinarike so dokazali tudi predstavniki Zavoda za turizem, kulturo in šport iz Žalca, ki so Spodnjesavinjsko dolino promovirali z degustacijami piva Kukec, žganjem in domačim pecivom. Na ta način so obiskovalcem približali atrakcije kot so Jama Pekel, Rimska Nekropola, Muzej pivovarstva in hmeljarstva!

V soboto, 15.3. 2014 se je odvijala predstavitev aktualne turistične ponudbe Podčetrtka z vasico Olimje in Rogaške Slatine, ki so jo izvedli predstavniki TIC Podčetrtek in Javnega zavoda za turizem Rogaška Slatina", obiskovalci pa so lahko spoznali tudi turistično ponudbo Šentjurja in Laškega s ponudbo penziona Vita park.

V nedeljo, 16.3. 2014 se je predstavitvi posameznih term pridružila še promocija mesta Celje z atraktivno ponudbo mesta in novostjo v letu 2014 - Pustolovski park Celjska koča! Obiskovalci so lahko uživali v degustacijah vrhunskih vin iz kleti Zlatega griča (Slovenske Konjice) ter se seznanili s turistično ponudbo Slovenskih Konjic (najemi apartmajev, degustacije za skupine, golf in ostala tematska ponudba).

V priponki prilagamo tudi fotomaterial

Na fotografiji utrinki iz predstavitve destinacije (fotografije iz arhiva razstavljavcev)

Več info: Urša Dorn, svetovalka za turizem, tel.: 03 42 87 938, e-pošta:ursa.dorn@celje.si