O-STA

PARSEK podpisal pogodbo z japonsko družbo T&T

Družba PARSEK je podpisala pogodbo z japonsko družbo T&T Corporation o izmenjavi lastniških deležev. PARSEK je prevzel 51,3-odstotni delež japonske internetne družbe H2O Spirit, T&T pa 20-odstotni delež v družbi PARSEK. S podpisom pogodbe bo PARSEK še dodatno okrepil svojo prisotnost na japonskem trgu.

Ljubljana, 30.9.2002 - T&T Corporation, investicijska firma s sedežem v Tokiju, ki jo vodi Masao Tejima, dolgoletni podpredsednik ameriškega podjetja Macromedia, je po šestmesečnih pogajanjih dokončno sprejela odločitev, da podpre ljubljansko internetno družbo PARSEK in njeno japonsko podružnico. T&T, ki ima v lasti 16 tehnoloških podjetji na Japonskem, bo družbi PARSEK omogočil prevzem večinskega deleža v podjetju H2O Spirit v zameno za 20% lastniški delež.

PARSEK je na Japonskem aktivno prisoten že leto dni, kjer prek svojega podjetja v Tokiju trži rešitve za upravljanje internetnih in mobilnih aplikacij Cp2 iOS in SeeEdit. Glavni kupci podjetja PARSEK na Japonskem so Renault Japonska, DentsuFUSE in Scient.

Z večinskim lastništvom v japonskem podjetju bo PARSEK lahko razširil razvoj internetnih in mobilnih rešitev na nove interaktivne platforme. Za kapitalski vstop v H2O Spirit smo se v družbi PARSEK odločili predvsem zato, ker je dejavnost obeh podjetij zelo sorodna tako na tehnološkem kot tudi na poslovnem nivoju. PARSEK bo z japonskim partnerjem pridobil zanimiv tržni delež na Japonskem, saj je H2O Spirit prodorno podjetje s 15 zaposlenimi, ki ima referenčne kupce kot so Virgin Atlantic, Lipton, Lufthansa Japan, BMW Japan in Sumitomo Bank.

S podpisom pogodbe s T&T bo PARSEK konsolidirane prihodke povečal za približno sto petdeset odstotkov, saj je H2O Spirit v letu 2001 realiziral 1,2 milijona dolarjev prihodkov od prodaje.

O podjetju T&T Corporation

T&T Corporation, Inc. je tehnološko investicijsko podjetje s sedežem v Tokiju. V svojem portfelju združuje 16 tehnoloških podjetij, ki razvijajo rešitve na področju interaktivnega marketinga in mobilnih aplikacij kot so Ibex&Rims, DICE, Bellex in CIS, ki tudi kotira na japonski borzi Jasdaq.

T&T je ustanovil leta 2000 Masao Tejima, dolgoletni podpredsednik ameriškega podjetja Macromedia in predsednik Macromedie Japan, ustanovitelj združenja Business Software Alliance (BSA) Japan in izredni profesor na univerzah Standford in Berkley (Haas School of Business).

O podjetju PARSEK

PARSEK d.o.o. je eno vodilnih podjetij za interaktivne internetne rešitve s 35 zaposlenimi in petletnimi izkušnjami pri razvoju in implementaciji kompleksnih internetnih aplikacij. V letu 1999 je PARSEK z 1,5 milijonom ameriških dolarjev dokapitaliziral anglo-ameriški investicijski sklad EMP, s čimer se je PARSEK pridružil podjetjema, ki ju je finančno podprl sklad EMP in sicer Eon in Telemach. Leta 2000 je PARSEK ustanovil vodilno slovensko spletno oglaševalsko podjetje Httpool, leta 2001 pa hčerinsko družbo na Japonskem, Parsek Japan. Kupci Parsekovih rešitev so velika slovenska in mednarodna podjetja, npr. Renault Slovenija, Zavarovalnica Slovenica, Luka Koper, Cimos, L�'Oreal, Cisco Systems, LDS, Peugeot Slovenija, Uradni list in druga.