O-STA

Nova podoba spletnih strani zavarovalniške hiše Slovenica

V ponedeljek 3. septembra je zavarovalniška hiša Slovenica lansirala svojo novo spletno podobo. Po prenovi spletnega mesta, ki jo je Slovenica v celoti zaupala družbi Parsek (www.parsek.com), je ponudba koristnih podatkov na spletnih straneh Slovenice razširjena, saj je poleg podrobnih informacij o postopku v primeru nastanka zavarovalnega primera ter slovarja zavarovalniških izrazov, uporabniku omogočeno tudi sklepanje zavarovanj kar prek interneta.

To novost so slovenski uporabniki spleta sprejeli odlično, saj je že v prvih treh dnevih po lansiranju prek interneta zavarovanje sklenilo skoraj dvesto obiskovalcev spletnih strani www.slovenica.si .
Pregledna in nedvoumno zasnovana navigacija ter smiselno razporejene kategorije vsebin na spletnih straneh Slovenice uporabniku olajšajo dostop do vseh potrebnih informacij o vrsti zavarovanj ter splošnih in dopolnilnih pogojih, nujnih za sklenitev zavarovanj.

Sicer je spletno mesto www.slovenica.si zasnovano v troplastni arhitekturi. Vsebine so shranjene v podatkovnem strežniku v obliki XML zapisov, spletni strežnik pa jih pred izpisom dinamično pretvori v HTML obliko. Sistem za upravljanje z vsebinami je Parsek Simple, katerega glavni del je aplikacija za urejanje vsebin SeeEdit. Sklepalni del spletne aplikacije je izveden kot zunanja aplikacija, ki teče na javanskem aplikacijskem strežniku v obliki strežniških zrn, s spletnim vmesnikom pa se preko RMI protokolov sporazumeva s pomočjo XML sporočil.