O-STA

Parsek in Scient Japan sklenila strateško partnerstvo

Komei Higashi, predsednik vodilne japonske internetne razvojne in svetovalne družbe Scient Japan in Andrej Nabergoj, generalni direktor slovenskega spletnega podjetja PARSEK, sta v Tokyu podpisala pogodbo o ekskluzivnem partnerstvu za področje zasnove, razvoja in implementacije internetnih rešitev na Japonskem. Družbi bosta združila svoje tehnološke internetne rešitve in pri tem uporabilo svetovno priznano Scientovo metodologijo zasnove, načrtovanja in izvedbe sistemov za elektronsko poslovanje in multimedijske internetne aplikacije.

PARSEK, ki je nedavno v sodelovanju z družbo Comnet GLOBAL v Tokyu odprl svoje drugo mednarodno predstavništvo (po združitvi z družbo Eon v skupino Eongroup so prvo spomladi vzpostavili v Milanu v sodelovanju z italijanskim svetovalnim podjetjem KMatrix, ki je del skupine Telecom Italia), bo k partnerstvu s Scientom prispeval svojo tehnološko rešitev za sistemsko integracijo in upravljanje z vsebinami Content Platform 2 – CP2, Scient pa bo pri svojih mednarodnih projektih uporabljal multimedijske in oblikovlaske sposobnosti Parsekovega oddelka IXP (Interactive User Experience – interaktivne uporabniške izkušnje).

PARSEK CP2 je nova generacija odprte in modularne platforme za gradnjo spletnih sistemov, ki temelji v celoti na arhitekturi Java in XML, na Japonskem pa bo Scient zastopal tudi preprostejšo Parsekovo rešitev SeeEdit, ki se je v Sloveniji uveljavila kot prva in vodilna rešitev za upravljanje z vsebinami na spletu (uporabljajo jo v Mitsubishi Heavy Industries, Luki Koper, Revozu, Liberalni Demokraciji Slovenije in delno pri ostalih Parsekovih naročnikih med katere sodijo Cisco, L’Oreal, Peugeot, Slovenica, Minolta Italia, Mura in British Airways).

Scient, ustanovljen leta 1998 v Ameriki, sodi med vodilne svetovne internetne razvojne družbe. Scientove rešitve uporabljajo v 165 velikih svetovnih podjetjih, ki sodijo na lestvico Global 2000. Scient ima svoje mednarodna zastopništva v 9 državah, na Japonskem pa so vodilno spletno razvojno in svetovalno podjetje. Več o Scient Japan na spletni strani: www.scient.co.jp ali www.scient.com.