O-STA

Največja japonska trgovska veriga Ito-Yokado bo za svojo elektronsko trgovino uporabila tehnologijo Parsek CP2 iOS

Ito-Yokado, japonski trgovski koncern, je za svojo spletno trgovino izbral Parsekovo platformo CP2 iOS, ki omogoča učinkovito izgradnjo zahtevnih in integriranih internetnih aplikacij. Ito-Yokado bo Parsekovo rešitev CP2 iOS uporabljal za vzpostavitev druge generacije elektronskih trgovin. Parsekova tehnologija bo podpirala upravljanje spletnih izdelčnih katalogov, zalog trgovskega blaga, podatkov o kupcih in spletnih vsebin, procesiranje plačil in delovni tok izvajanja dostav.

Ito-Yokado, s sedežem na Japonskem, sodi med vodilne svetovne trgovce, je uvrščen v Fortune 500 in skupaj s podružnicami upravlja številne nakupovalne centre, restavracije, supermarkete, blagovnice in trgovine v Aziji, Ameriki in drugod po svetu. V njegovi lasti je tudi več kot 9.000 japonskih trgovin 7-Eleven.

PARSEK d.o.o. sodi med vodilna slovenska podjetja za načrtovanje, razvoj in izvedbo zahtevnih internetnih rešitev. Leta 2001 je kot prvo slovensko podjetje ustanovil hčerinsko družbo na Japonskem, Parsek Japan d.d., ki trži rešitve za upravljanje spletnih in mobilnih aplikacij CP2. Glavni kupci Parsekove tehnologije so uveljavljena slovenska in mednarodna podjetja, kot so Sony, Renault, Mitsubishi Heavy Industries, Peugeot, Slovenica, HIT, Revoz in drugi.

Sklenitev posla z azijskim trgovskim velikanom pomeni pomemben korak naprej pri prodiranju na zahtevno japonsko tržišče.

O družbi Ito-Yokado: http://www.itoyokado.iyg.co.jp/