O-STA

The Heroes Project in Prudential podpirata invalidnega veterana Charlieja Linvillea, ki bo začel vzpon na Everest

Newark, N.J. --(BUSINESS WIRE)-- Organizacija The Heroes Project in podjetje Prudential Financial, Inc. (NYSE: PRU) sta sklenila partnerstvo v podporo invalidnemu veteranu, višjemu vodniku Charlieju Linvilleu, upokojenemu članu ameriške mornarice, ki se podaja na najvišjo goro sveta Everest. Na pot odhaja ta teden.

'Operacija Everest: 2014' je najnovejši podvig neprofitne organizacije The Heroes Project, ki pod okrilje vzame močno poškodovane ali invalidne člane vojske ter jim na poti do osebnostne preobrazbe pomaga osvojiti enega od sedmih najvišjih vrhov sveta. Podjetje je kot glavni sponzor darovalo 100.000 ameriških dolarjev za Linvillove stroške priprav in opreme.

Linvillea je 20. januarja 2011 poškodovala eksplozivna naprava med preverjanjem terena za eksplozivne naprave v Afganistanu. Utrpel je poškodbo glave ter hudo poškodbo desne noge in roke. Kljub mnogim poskusom rehabilitacije so mu morali leta 2013 pod kolenom amputirati desno nogo.

The Heroes Project je ustanovil Tim Medvetz, ki je s pomočjo plezanja preboleval hudo prometno nesrečo z motorjem, ki mu je leta 2001skoraj vzela življenje. Medvetz je odtlej vodil ranjene veterane na šest od sedmih najvišjih vrhov sveta.

"Z vzponom na najvišje gore sveta naši heroji ponovno najdejo svojo moč, ponos in pravi potencial. Ko smo kontaktirali podjetje Prudential s ponudbo za partnerstvo, so takoj dojeli našo vizijo in našli način, da višjemu vodniku Livilleu pomagajo finančno, čustveno pa investirajo v našo vizijo," je povedal Medvetz.

"Višji vodnik Charlie Linville in Tim Medvetz sta izjemna človeka v vseh pomenih in pri Prudentialu smo izjemno ponosni, da ju lahko podpiramo. Njun vzpon na Everest je potovanje vztrajnosti in poguma. Veteranom, posameznikom z invalidnostjo in vsem ostalim, ki so se kdajkoli srečali z ovirami v življenju, dokazuje, da je izzive moč premagati. Izzivi nas ne določajo," je povedala Cathy Christian, bivša stotnica ameriškega vojnega letalstva, ki je trenutno podpredsednica finančnega oddelka pri Prudentialu, hkratu pa tudi predsednica združenja VETnet, Prudentialove poslovne skupine za veterane in njihove podpornike.

Prudential bo Linvilleov vzpon in sestop sproti beležil na Prudentialovi Facebook strani Bring Your Challenges. Cilj podjetja je zbrati vsaj 29,029 klikov za Linvillea, tako da bo število klikov enako ali višje od višine Everesta, merjeni v čevljih.

Višji vodnik Charlie Linville

Višji vodnik ameriške vojne mornarice Thomas Charlie Linville se je rodil v mestu Boise v ameršiki zvezni državi Idaho 22. avgusta 1985. Leta 2006 se je poročil s svojo srednješolsko ljubeznijo Mandi, s katero ima dve hčerki. Z močno željo, da bi služil v vojski, se je 22. januarja 2006 priključil mornarici. Od septembra 2007 do aprila 2008 je služil v Iraku, od oktobra 2010 pa v Afganistanu. Med pregledovanjem terena ga je zadela eksplozivna naprava. Zaradi eksplozije je imel močno poškodovano desno nogo in desni sredinec. Sredinec so mu amputirali in po mnogih operacijah so mu leta 2013 amputirali še desno nogo pod kolenom. Kljub njegovim poškodbam bo spomladi 2014 splezal na Everest.

The Heroes Project

Tim Medvetz je leta 2009 ustanovil neprofitno organizacijo The Heroes Project, ki organizira alpinistične ekspedicije na najvišje gore sveta za hudo ranjene veterane, s čimer jim pomaga ponovno najti notranjo moč in ponos. Medvetz se je s pomočjo alpinizma zdravil po motoristični prometni nesreči, v kateri je leta 2001 skoraj izgubil življenje. Uspešno je popeljal veterane na šest od sedmih navišjih vrhov sveta. Za več informacij o organizaciji The Heroes Project obiščite

www.theheroesproject.org.

Prudential

Prudential Financial, Inc. (NYSE: PRU) je eno vodilnih podjetij s finančnimi storitvami, ki od 31. decembra 2013 upravlja z več kot 1.1 bilijona ameriških dolarjev v podružnicah v ZDA, Aziji, Evropi in Latinski Ameriki. Raznoliki in talentirani uslužbenci Prudentiala se trudijo pomagati strankam, tako posameznikom kot organizacijam, pri razvoju in zaščiti njihovega premoženja, pri čemer jim je na voljo cela paleta izdelkov in storitev, kot so življenjska zavarovanja, rente, storitve, povezane z upokojitvijo, vzajemni skladi ter upravljanje investicij. V ZDA Prudentialov legendarni logotip s skalo že več kot stoletje pooseblja moč, stabilnost, strokovnost in inovativnost. Za več informacij obiščite www.news.prudential.com.

Slike/multimedijska galerija je dostopna na:

http://www.businesswire.com/multimedia/home/20140414006185/en/

Kontakti

The Heroes Project
JJ Hendershot, 323-680-1007
www.theheroesproject.org
ali
Stan Rosenfield & Associates
Zach Rosenfield, 310-407-3442
zach@sra-pr.com
ali
Prudential Financial, Inc.
Valerie Tutak, 973-802-2517
valerie.tutak@prudential.com

Vir: Prudential Financial, Inc.

To sporočilo za javnost je dosegljivo na:

http://www.businesswire.com/news/home/20140414006185/en