O-STA

Prudential Financial, Inc. naznanja investicijo s strani zavarovalnice Nippon Life

NEWARK, ZDA - (BUSINESS WIRE) - Prudential Financial, Inc. (NYSE: PRU) je danes naznanil da je zavarovalnica Nippon Life, ena največjih svetovnih življenjskih zavarovalnic, podpisala dokončen sporazum o nakupu 500 milijonov ameriških dolarjev vredne desetletne zamenljive menice, ki jo je izdal Prudential Insurance Company of America. Transakcija, ki bo izpeljana pod običajnimi pogoji, naj bi bila izpeljana 18. septembra 2009. Pod pogoji transakcije lahko Nippon Life kadarkoli po petih letih od izdaje menico zamenja za navadne delnice Prudential Financial.

"Veseli nas, da se je Nippon Life odločil investirati v Prudential. Na to investicijo gledamo kot na obojestransko koristno partnerstvo," je povedal John Strangfeld, predsednik uprave Prudential Financial. "Naši dve podjetji bosta še naprej iskali priložnosti za sodelovanje in promovirali dobrobit sektorja življenjskih zavarovanj po vsem svetu."

"Ta investicija odraža dolgotrajno sodelovanje, ki temelji na obojestranskem spoštovanju in občudovanju med našima podjetjema," je povedal Ikuo Uno, predsednik zavarovalnice Nippon Life. "Zelo smo veseli, da imamo priložnost utrditi sodelovanje s Prudentialom, ki z nami deli vrednote v zagotavljanju najbolj kvalitetnih proizvodov in storitev strankam na Japonskem, v Združenih Državah in po vsem svetu."

Barclays Capital je bil v tej transakciji finančni svetovalec Prudentiala.

O zavarovalnici Nippon Life

Nippon Life ponuja širok nabor proizvodov vključno s celotnimi življenjskimi, zdravstvenimi, negovalnimi zavarovanji in rentami več kot 10 milijonom ljudi, kot tudi skupinske zavarovalniške pakete več kot 230.000 podjetjem na Japonskem. Kot največja svetovna vzajemna življenjska zavarovalnica z veliko bazo kapitala, se Nippon Life osredotoča na to, da nenehno služi najboljšim interesom svojih strank z zagotavljanjem "dosledne zaščite" in "kakovostnih storitev" v dolgem roku. Ob koncu finančnega leta 2008 je bilančna vsota Nippon Life znašala 46 bilijonov japonskih jenov (467 milijard ameriških dolarjev), njeni dohodki pa so znašali 6,6 bilijona japonskih jenov (67 milijard ameriških dolarjev). Za več informacij obiščite www.nissay.co.jp/okofficial/english/.

O Prudential Financial, Inc.

Prudential Financial, Inc. (NYSE: PRU), vodilni ponudnik finančnih storitev s približno 580 milijardami ameriških dolarjev finančnih sredstev v upravljanju od 30. junija 2009, ima svoje izpostave v Združenih Državah, Aziji, Evropi in Latinski Ameriki. Ob nadaljevanju svoje tradicije življenjskih zavarovanj in upravljanja premoženja, se Prudential osredotoča na to, da pomaga približno 50 milijonom ljudi in institucijam graditi in varovati bogastvo. Dobro znani simbol podjetja - skala - predstavlja moč, stabilnost, znanje in inovativnost, ki so premagali vse preizkušnje. Prudentialova podjetja ponujajo različne produkte in storitve, vključno z življenjskimi zavarovanji, rentami, upokojenskimi storitvami, vzajemnimi skladi, upravljanjem investicij in nepremičninskimi storitvami. Za več informacij obiščite http://www.news.prudential.com/.

Kontakti:

Prudential Financial, Inc.
Bob DeFillippo, 973-802-4149


Vir: Prudential Financial, Inc.