O-STA

Prudential podpira reševalne operacije na Japonskem

Logotip (http://www.prudential.com/view/page/public)

15. marec 2011, 21:16 UTC

NEWARK, New Jersey--(BUSINESS WIRE)-- Družba Prudential Financial je danes sporočila, da je njena fundacija The Prudential Foundation namenila 500 milijonov jenov (6,1 milijona dolarjev) za pomoč pri reševalnih operacijah na Japonskem.
"Naše misli in molitve so usmerjene k ljudem na Japonskem, ki se soočajo s posledicami uničujočega potresov in cunamijev, ki so državo prizadeli prejšnji teden. Upamo, da bo donacija pripomogla k lajšanju trpljenja in pomagala pri naporih za obnovo," je dejal predsednik in izvršni direktor uprave Prudentiala John Strangfeld.

Poleg finančne pomoči podjetja tudi zaposleni prispevajo v poseben sklad za pomoč reševalnim operacijam. Te donacije bo The Prudential Foundation podvojila z lastnimi sredstvi.

Večina izmed 23.000 uslužbencev Prudentiala na Japonskem je po poročilih sodeč na varnem in objekti podjetja niso bili hudo poškodovani. Podružnice Prudentiala na Japonskem normalno obratujejo in poslujejo s strankami.

Prudential Financial, Inc. (NYSE: PRU), ki upravlja s sredstvi v višini 784 milijard dolarjev in je ena izmed vodilnih družb na področju finančnih storitev, posluje v ZDA, Aziji, Evropi in Latinski Ameriki. Prudentialovi raznoliki in nadarjeni zaposleni so zavezani individualnim in poslovnim strankam pomagati pri rasti in zaščiti njihovega premoženje, in sicer s širokim naborom produktov in storitev, vključno z življenjskim zavarovanjem, anuitetami, pokojninskimi storitvami, vzajemnimi skladi, upravljanjem investicij in nepremičninskimi storitvami. V ZDA prepoznavni simbol skale, ki ga uporablja podjetje Prudential, že več kot stoletje predstavlja moč, stabilnost, znanje in inovativnost. Več informacij je na voljo na spletni strani http://www.news.prudential.com

Kontakti

Prudential Financial, Inc.

Bob DeFillippo, 973-802-4149

bob.defillippo@prudential.com

Vir: Prudential Financial, Inc.

To sporočilo za javnost je na voljo tudi na spletni strani:

http://www.businesswire.com/news/home/20110315007301/en