O-STA

Izjemno uspešno gostovanje Orkestra Slovenske filharmonije v Omanu

Orkester Slovenske filharmonije se je pred kratkim vrnil z izjemno uspešnega gostovanja v Muscatu (Oman). 17., 18., in 19. aprila je namreč gostoval v čudoviti in veličastni Kraljevi operni hiši Muscat (Royal Opera House Muscat) pod dirigentskim vodstvom Robertasa Servenikasa. Na sporedu je bila baletna predstava Romeo in Julija Sergeja Prokofjeva v znameniti koreografiji Johna Cranka v izvedbi Bavarskega državnega baleta. Balet je eno osrednjih del sodobnega baletnega repertoarja in operno-baletne hiše po vsem svetu ga uvrščajo na svoj repertoar že vse od leta 1968.

Bavarski državni balet velja za enega kvalitetnejših baletnih ansamblov sicer in tudi zato nas zelo veseli, da ga je spremljal prav naš orkester. Izjemno kvalitetna izvedba in profesionalizem naših članov sta navdušila tako obiskovalce kot tudi vodstvo Kraljeve opere Muscat in Bavarskega državnega baleta, pa tudi člane baletnega ansambla in dirigenta Servenikasa.

Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, T + 386 1 24 10 800, www.filharmonija.si, info@filharmonija.si