O-STA

CE, MB, LJ - Nocoj varnostniki pogasili požar v šoli, zadržali vlomilca in pregnali vsiljivca

Ljubljana, 14. 5. 2014 - Nočna izmena s torka na sredo je bila za varnostnike družbe za varovanje Sintal po Sloveniji burna in uspešna. Med drugim so v Ljubljani pogasili požar na šoli, zadržali vlomilca v Celju in v Mariboru preprečili koristi vsiljivcu, ki je za vdor na varovano območje prerezal ograjo.

Celje, 22:27. Sintalov varnostno-nadzorni center prejel več alarmnih signalov z varovanega objekta v Celju. Na objekt poslali intervencijsko skupino, ki na objektu ni opazila očitnih posebnosti. Izkušeni varnostniki-interventi kljub temu niso obupali, ob podrobnejšem pregledu so našli vsiljivca, ki se je ob prihodu varnostnikov skril. Zadržali so ga do prihoda policije.

Maribor, 23:28. Intervencijska skupina prispela v enega mariborskih vrtnih centrov, kjer se je sprožil alarm. Ugotovili so, da je neznani storilec poškodoval ograjo in vstopil v varovano območje. Zaradi hitrega prihoda intervencije je moral vlomilec pobegniti, še preden se je "ustrezno" okoristil.

Ljubljana, 00:45. Varnostnik se je odzval na požarni alarm iz ene od varovanih šol v Ljubljani. Ko je prispel na objekt, je takoj opazil goreči zabojnik za smeti pred stavbo. Požar se je že živahno širil. Odvlekel in uspešno pogasil je dva zabojnika ter tako osamil zabojnik, kjer se je požar začel. Gašenje tega so dokončali gasilci.