O-STA

Vabilo na novinarsko konferenco: Svetovna skavtska konferenca in Svetovni skavtski forum mladih v Sloveniji

Spoštovani novinarji in novinarke, predstavniki medijev!

V torek, 29. julija ob 11. uri, vas taborniki vljudno vabimo na novinarsko konferenco v Slovenski turistični informacijski center (STIC), Krekov trg 10, Ljubljana, kjer boste izvedeli vse o največjem mednarodnem dogodku v zgodovini Slovenije, Svetovni skavtski konferenci in Svetovnem skavtskem forumu mladih, ki ga bomo slovenski taborniki gostili v prvi polovici avgusta.

Prek 1200 udeležencev iz 130 držav se bo udeležilo 12. Svetovnega skavtskega foruma mladih na Rogli (4.-7. 8.) in 40. Svetovne skavtske konference v Ljubljani (11.-15. 8.).

Izvedeli boste več o vsebini konference ter o pomenu in vplivu taborništva na svetovni ravni, predstavili bomo urnik uradnega in neformalnega programa, ki bo zanimiv za širšo javnost. Poleg tega vam bomo razkrili še, kdo bodo pomembnejši udeleženci ter gostje ter predstavili priložnosti za stik z njimi v času njihovega obiska v Sloveniji. Delegati in predstavniki skavtskih organizacij z vsega sveta, ki nas bodo obiskali, so večinoma uspešni in uveljavljeni posamezniki, podjetniki, gospodarstveniki, politiki in akademiki z vseh področij.

Spoznali boste delegacijo, ki bo na konferenci zastopala slovenske tabornike, ter izvedeli, kako bo ta veliki organizacijski in izvedbeni izziv, ki ga pripravljamo že tri leta, izpeljala ekipa 200 taborniških prostovoljcev.

Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite na press@wsc2014.si do ponedeljka, 28. julija.

Veselimo se srečanja z vami!

Tadej Beočanin, načelnik Zveze tabornikov Slovenije


Spletna stran

http://www.wsc2014.si


Dodatne informacije za medije:

Miha Bejek, odnosi z mediji na Svetovni skavtski konferenci

miha.bejek@wsc2014.si

+386 31 782 657