O-STA

Priznanje za Guidance Software Tableau T35u : najboljša naprava za digitalno forenziko

4.8.2014

Guidance Software, vodilni svetovni ponudnik rešitev, storitev in izobraževanja za področje digitalnih forenzičnih raziskav ter eDiscovery, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je junija 2014 obvestil, da je bila njihova rešitev že šesto leto zapored razglašena za najboljši hardverski izdelek iz področja računalniške forenzike.

Forensic 4:cast Awards

Skupnost forenzičnih strokovnjakov že od leta 2009 naprej nominira in izbira najboljše in najbolj vplivne forenzične rešitve, ljudi in dogodke v okviru izbora poimenovanega "Forensic 4:cast Awards". Nominacije in podelitve nagrad vodi Lee Whitfield, ki je ustanovitelj zelo popularne serije prezentacij "Forensic 4:cast podcast", pa tudi strokovnjak z izkušnjami iz prava in računalniške forenzike. Popoln seznam nominirancev in zmagovalce je na razpolago tukaj: https://forensic4cast.com/forensic-4cast-awards/2014-results/

Priznanje za Tableau T35

Torej, Tableau T35, oz. v celoti - Tableau T35u USB 3.0 forensic IDE/SATA bridge - je prijel priznanje za najboljše hardversko forenzično orodje "Best Computer Forensic Hardware Tool" v okviru izbora "2014 Forensic 4:cast Awards". To ni prvič, ta ista naprava je bila izbrana za najboljšo rešitev pravzaprav v vsakem letu teh podelitev od ustanovitve leta 2009; letos je to že šestič zapored.

Citat

Jim Borecki, podpredsednik - Guidance Software Forensic Business Unit: "Our Tableau team at Guidance Software maintains a relentless focus on developing forensic hardware devices that speed and simplify the important work done by forensic investigators around the world. We are proud and honored to receive this Forensic 4:cast Award, and will continue to devote our product development to delivering what the forensic community needs most."

Forenzične rešitve Tableau

Izdelki iz družine Tableau so narejeni posebej za izpolnjevanje potreb in želja strokovnjakov iz področja digitalne forenzike. Celotna ponudba se sestoji iz več posamičnih rešitev, kot so - duplikatorji, forenzični mostovi, strojni pospeševalniki, programska oprema in periferne naprave. Za potrdilo o kvalitete je v dokaz tudi dejstvo, da to niso neki naročeni izdelki, ampak so rešitve, ki jih načrtuje, razvija, oblikuje in testira ekipa, ki je integralni del podjetja Guidance Software, in ne nekakšna generična kitajska tovarna.

T35u Forensic Bridge

Omenjena napravica je predstavljena tudi na priloženi sliki. Gre se za tako imenovani forenzični most, napravo ki lahko preko hitre povezave USB 3.0 kopira vsebino pomnilniških sistemov SATA ali IDE, brez da bi kakorkoli spremenila originalni pomnilnik. Torej na to napravo neposredno priključimo SATA ali IDE disk na ustrezna vhodna vrata, na drugi strani naprave pa so izhodna vrata USB 3.0, preko katerih se zapisujejo podatki na arhiv forenzičnega strokovnjaka, v tem arhivu po kopija originalnih podatkov in na njej bo potekala dejanska preiskava, medtem ko se lahko original pusti pri miru, ali zapečati in shrani, ali karkoli drugega. Tableau /35 omogoča enostaven, zanesljiv in zelo hiter zajem posnetkov pomnilniških shramb, tako v laboratoriju kot tudi kar na terenu.

Več podrobnosti: https://www.guidancesoftware.com/products/Pages/tableau/products/forensic-bridges/t35u.aspx

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.guidancesoftware.com/about/Pages/newsroom/post/Guidance-Softwares-Tableau-T35u-Wins-Award-for-2014-Computer-Forensic-Hardware-Tool-of-the-Year.aspx

### ### ###

O podjetju Guidance Software

Guidance Software je vodilno podjetje na področju odkrivanja in digitalnih preiskav, njihov EnCase uporabljajo v vladnih organizacijah, pravnih agencijah in komercialnih podjetjih, kot glavno orodje za učinkovito preiskovanje. Pokrivajo področja preprečevanja kraje intelektualne lastnine, upravljanja z incidenti, skladnosti s standardi in elektronskega odkrivanja podatkov. Odkriti in temeljito zavarovani digitalni dokaz so veljavni na sodiščih. EnCase uporablja več kot 100 podjetij iz seznama Fortune 500 in polovica iz Fortune 50.

Podjetje opravlja tudi posebej za stranke prirejene storitve iz omenjenih področij, z ekipo pravnih strokovnjakov z izkušnjami v detektivskih, policijskih in drugih vladnih organizacijah, svetovalcev za področje eDiscovery in sodne procese, specialistov informatike in projektnih vodij z izdatnimi izkušnjami upravljanja projektov digitalnih preiskav. Vsako leto se pri njih izuči okoli 6000 pravnih strokovnjakov, sodelavcev vladnih agencij, policistov, neodvisnih preiskovalcev in drugi. Stranke podjetja so vladne agencije in korporacije iz praktično vseh panog.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.guidancesoftware.com/

Dodatne informacije:

Alen Šalamun, projektni vodja

alen.salamun@real-sec.com


REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com