O-STA

Mojdenar in AJPES razvila rešitev za elektronsko oddajo zaključnih računov preko spleta

(Ljubljana, 1. marec 2003) Podjetje Mojdenar, informacijske tehnologije, d.o.o. je skupaj z Agencijo Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES) razvilo spletno aplikacijo, ki omogoča pravnim subjektom, registriranim v Republiki Sloveniji, oddajo zaključnih računov za leto 2002 v celoti preko spleta.

Aplikacija Zaključni računi je uporabnikom na voljo že tretje leto. V letošnjem letu je dodatno razvita možnost oddaje zaključnih računov s pomočjo elektronskega podpisa. Zavezanci za oddajo zaključnih računov lahko letošnje finančne rezultate elektronsko podpišejo v primeru, da imajo veljavno spletno potrdilo, izdano s strani Centra Vlade RS za Informatiko. Do aplikacije je mogoče dostopiti preko spletnega naslova www.ajpes.si/zr.

Letošnja nadgraditev aplikacije Zaključni računi v popoln sistem elektronske oddaje je ena prvih storitev e-države, ki je namenjena vsem pravnim subjektom. Na osnovi izkušenj, ki so si jih razvijalci pridobili tudi v sodelovanju z uporabniki storitve v preteklih letih, je tako postavljen sistem, ki predstavlja trdne temelje za postopen, varen in enostaven prehod na popolno elektronsko poslovanje.

Spletna aplikacija Zaključni računi je preprosta za uporabo, poleg tega pa omogoča vse prednosti, ki jih ponuja sodobna tehnologija. Napredek v postopku oddaje med drugim predstavljajo: možnost samodejnega izpolnjevanja osnovnih podatkov o zavezancu, logične kontrole vnesenih podatkov, pregled oddanih obrazcev in njihov status v postopku. Aplikacijo je mogoče z dostopom preko spleta uporabljati 24 ur na dan.

Tudi iz cenovnega vidika je elektronska oddaja za uporabnike ugodnejša. V primerjavi z oddajo na papirnatem obrazcu je cenejša za dobro tretjino.

V prvem mesecu delovanja je preko aplikacije v celoti zaključilo oddajo že skoraj 10.000 zavezancev. Aplikacija bo na voljo do izteka roka oddaje zaključnih računov za gospodarske subjekte (31.3.2003).

Podjetje Mojdenar se ukvarja z izgradnjo finančnih aplikacij, spletnih portalov in programskih rešitev za elektronsko poslovanje podjetij in državnih institucij. Mojdenar upravlja tudi s spletnim finančnim portalom www.mojdenar.com.

Z zanesljivim delovanjem aplikacije Zaključni računi Mojdenar utrjuje položaj naprednejših razvijalcev spletnih rešitev za podjetja in državo.