O-STA

Nov slovenski finančni wap portal

PREKO MOBILNIH TELEFONOV BREZPLAČEN DOSTOP DO FINANČNEGA PORTALA MOJDENAR

Borzo v živo, borzne podatke, devizne tečaje, pregled lastnega portfelja in še kaj je od 1. decembra mogoče spremljati tudi preko wap protokola

Ljubljana, 2.12.2003 - Podjetje Mojdenar, informacijske tehnologije, d.o.o. od 1. decembra 2003 naprej slovenski javnosti omogoča dostop do novega finančnega wap portala. wap.mojdenar.com vsebuje borzo v živo, borzni promet, tečaje in indekse, vrednosti točk vzajemnih skladov, podatke o deviznih tečajih, osnovne podatke o podjetjih, obračun dnevnic�..., za naročnike finančnega portala www.mojdenar.com pa omogoča tudi spremljanje stanja v lastnih portfeljih. Nova storitev uporabnikom mobilnih telefonov predstavlja prvo tovrstno in tako obsežno ponudbo finančnih storitev na wap protokolu v Sloveniji. Dostop do podatkov je brezplačen.

Za dostop do podatkov preko WAP protokola so v podjetju Mojdenar, informacijske tehnologije, d.o.o. razvili grafično enostavne preglede, ki v čim krajšem času pripeljejo do želenih informacij. Objavljeni so tisti podatki, do katerih obstoječi uporabniki spletnega finančnega portala www.mojdenar.com največ dostopajo. Na wap portalu je mogoče dostopati do vseh vsebin, naročniki spletnega portala pa lahko preglejujejo tudi zadnje podatke o stanju lastnih portfeljev. Vsi finančni podatki se ažurirajo dnevno, z izjemo borznih podatkov, ki se v času trgovanja ažurirajo sproti.

Finančni podatki na wap portalu so zaenkrat na voljo za Mobitelove uporabnikom z mobilnimi telefoni, ki podpirajo protokol WAP. Finančni WAP portal je poleg dostopa preko direktnega naslova http://wap.mojdenar.com dosegljiv tudi preko Mobitelove storitve Planet v kategoriji Vesolje, ki zajema vsebine, ki jih pripravljajo zunanji ponudniki. Jernej Breška, direktor podjetja Mojdenar, informacijske tehnologije, d.o.o., je po prvem dnevu delovanja wap portala izjavil: "Wap portal je v prvih 24 urah zabeležil preko 400 obiskovalcev, ažurno stanje na lastnih portfeljih pa preko mobilnih telefonov že spremljajo tudi prvi naročniki portala mojdenar.com. Veseli nas, da je slovenska finančna javnost tako hitro našla dodano vrednost zase v naši novi storitvi. To nas tudi zavezuje, da bomo storitev v prihodnje redno dopolnjevali in nadgrajevali v skladu z zahtevami trga in časa."

wap.mojdenar.com predstavlja dodatno storitev v ponudbi portala www.mojdenar.com. Le-ta je najobsežnejši slovenski finančni spletni portal, ki od pričetka delovanja leta 2001 beleži številne zveste uporabnike ter stalno rast obiska. Med najbolj priljubljenimi storitvami, ki jih ponuja, je borza v živo, oblikovanje in spremljanje lastnega portfelja uporabnikov in bančne ter davčne informacije.

Dejavnost podjetja Mojdenar, informacijske tehnologije d.o.o. je upravljanje s finančnim portalom www.mojdenar.com, razvoj zahtevnejših aplikacij in programske opreme in izgradnja portalov in spletnih predstavitev.