O-STA

Kyocera na jubilejnem Sarajevo film festivalu

Sarajevo, 27.8.2014

V prestolnici BiH se je zaključil 20. Sarajevo Film Festival, na katerem so razglasili zmagovalca tekmovalnega programa. Nagrado Srce Sarajeva je prejel film Pesem moje mame (Klama dayika min), režiserja Erola Mintasa, ki je nastal v turško-francosko-nemški koprodukciji. Feyyaz Duma je bil za igro v njem razglašen za najboljšega igralca. Srce Sarajeva za najboljšo igralko je prejela Mari Kitia. Kyocera že tretje leto zapored zlati sponzor festivala.

Sarajevo film festival je v jubilejni izdaji prikazal rekordnih 247 filmov, v tekmovalnem programu se je za nagrado Srce Sarajeva potegovalo devet filmov iz širše regije. Mednarodna žirija, pod vodstvom madžarskega režiserja Bele Tarra, je letos nagradila turško-francosko-nemško koprodukcijo Pesem moje mame, režiserja Erola Mintasa, za najboljšega igralca pa Feyyaza Dumo. Kot najboljša igralka je bila nagrajena Mari Kitia za vlogo v gruzijskem filmu Patardzlebi (Neveste) v režiji Tinatin Kajrišvili.

Na rdeči preprogi, ob svečani otvoritvi filmskega festivala, so se zvrstili številni gostje, med njimi tudi predstavniki korporacije Kyocera Document Solutions, ki je, v sodelovanju z lokalnim partnerjem Xenon forte Sarajevo, kot zlati sponzor, že tretje leto zapored podprla Sarajevo Film Festival.

Podpora filmskim ustvarjalcem in kulturi je skladna s filozofijo korporacije, ki sloni na družbeni odgovornosti podjetja - podpirati okolju prijazne aktivnosti in skrbeti za "zeleno" proizvodnjo, krepiti ustvarjalnost in medsebojno sodelovanje, ter spodbujati posameznika, naj po svojih močeh prispeva k razvoju humane družbe. To je bilo tudi sporočilo številnim poslovnim partnerjem in obiskovalcem na sprejemu, ki ga je v sodelovanju z lokalnim partnerjem Xenon forte Sarajevo, na festivalskem prizorišču gostila družba Kyocera Document Solutions.

" Prav zato smo se odločili, da skupaj z našim lokalnim partnerjem, podjetjem Xenon forte, organizatorjem festivala postavimo zanesljivo mrežo KYOCERA ECOSYS naprav za tiskanje in kopiranje in jim s tem omogočimo kar najbolj učinkovit proces dela z najnižjim možnim ogljičnim odtisom", je poudaril Reinhold Schlierkamp, Direktor Kyocera Document Solutions Europe in Predsednik Kyocera Document Solutions Nemčija.

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo film festivala, je izrazil zadovoljstvo s sodelovanjem s Kyocera Document Solutions: " V treh letih je naše sodelovanje preraslo v pravi prijateljski odnos. Skupaj skrbimo za to, da so festivalski materiali visokokakovostno in pravočasno natisnjeni na napravah z najvišjimi standardi. Kyocera je svetovno prepoznavna blagovna znamka, katere ime srečujemo v družbi najboljših, zato je to sodelovanje velik kompliment tudi za nas".

Na festivalu vsako leto podelijo tudi častno srce Sarajeva za izjemen prispevek k promociji in razvoju filmske industrije ter podporo in razvoj sarajevskega festivala. Letošnji dobitniki so mehiški igralec Gael García Bernal, francoska modna oblikovalka in režiserka Agnès B. ter z oskarjem nagrajeni bosanski režiser Danis Tanović.

Filmski festival v Sarajevu poteka od leta 1995. Prvič so ga priredili v zadnjih mesecih pred koncem štiriletnega obleganja Sarajeva z željo, da bi pomagali pri revitalizaciji civilne družbe in ohranili svetovljanski duh mesta. Od takrat so ga med drugim obiskali Susan Sontag, Bono, Steve Buscemi, Willem Dafoe, Jeremy Irons, Angelina Jolie, Brad Pitt in mnogi drugi.

###

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.eu.

Kyocera Document Solutions je podružnica v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki je leta 2009 obeležila 50. obletnico obstoja. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si