O-STA

Kaj imata skupnega ultra tujina in domača pisanka?

Podjetje Anni iz Ljubljane je danes na slovenskem trgu predstavilo dve blagovni znamki, pod katerimi bodo ponudili zanesljive in kvalitetne, a cenovno zelo konkurenčne zapisljive CD-R medije. Mediji, ki presegajo najvišje standarde kakovosti v industriji, so v celoti proizvedeni v Sloveniji.

S predstavljenima blagovnima znamkama Ultra in Pisanka nameravajo pokriti tako tuji kot domači trg. Mediji znamke Pisanka že z imenom ter celostno podobo ciljajo na prepoznavnost domačega kupca, nevtralnejše a mednarodno razumljivo ime Ultra pa naj bi na tujih trgih odražalo izdelek najvišje kakovosti.

Prvi predstavljeni modeli obeh znamk podpirajo hitrost zapisovanja od 2x do 48x, sledil pa bo tudi cenovno ugodnejši model namenjen hitrosti zapisovanja do 32x. Proizvedeni na moderni proizvodni liniji, v posebnem čistem okolju, mediji med proizvodnim postopkom prestanejo tudi več kvalitativnih testiranj. Uporabljeni so najkakovostnejši materiali, med drugim polikarbonatna masa imenovana Makrolon podjetja Bayer in edino organsko barvilo za visoke zapisovalne hitrosti UltraGreen MX proizvajalca Ciba. Zapisljivi mediji Pisanka in Ultra ustrezajo vsem CD-R standardom iz t.i. "oražne" knjige, kar je garancija, da bodo brezkompromisno hranili podatke še mnogo desetletij.

Poseben proces izdelave omogoča izkoriščanje najvišjih snemalnih hitrosti na vseh modernih zapisovalcih. Čeprav so mediji Ultra in Pisanka deklarirani za hitrost 48x, pa so neodvisni testi že pokazali primernost tudi za zapisovanje s trenutno najvišjimi hitrostmi 52x. Mediji obeh znamk so prestali vse zahteve in zahtevna testiranja Philipsa, ter se ponašajo z logotipom "compact disc recordable", kar pomeni, da so popolnoma združljivi z vsemi napravami za delo s CD ploščami.

Ob domači porabi skoraj desetih milijonov zapisljivih kompaktnih plošč letno, so strateški cilji podjetja Anni izriniti poceni in mnogokrat kakovostno vprašljive medije iz domačega trga, ter prodor na trge srednje in zahodne Evrope ter na države bivše Jugoslavije. Ena od prednosti medijev iz družin Ultra in Pisanka je poleg najkvalitetnejših uporabljenih materialov tudi ugodna cena.

Če bo trg pokazal zanimanje za prepisljiv kompaktni disk (CD-RW), bodo trgu ponudili tudi tega, že prihodnje leto pa bodo kupcem ponudili tudi zapisljive ter prepisljive DVD medije . Pri podjetju Anni neprekinjeno spremljajo trg in z višanjem hitrosti modernih zapisovalnih enot, bodo poskrbeli tudi za sočasen dvig zapisovalnih hitrosti, ki jih podpirajo mediji.