O-STA

Prva javna predstavitev kandidatov in programa Liste župana dr. Štefana Čelana

Že pred dobrim mesecem dni je aktualni župan Ptuja dr. Štefan Čelan napovedal vnovično kandidaturo za županski stolček. Danes se je na Novem trgu predstavljal tudi s kandidati na Listi župana dr. Štefana Čelana.

Po treh mandatih, ki so mu bili zaupani s strani Ptujčanov in Ptujčank in vsem storjenem, je jasno, da želi odgovornost za kakovostno, transparentno ter v dobrobit občanov usmerjeno vodenje občine dr. Štefan Čelan lojalno deliti še prihodnji mandat.

O dobrem delu pričajo tudi številke; v preteklem štiriletnem obdobju se je nabralo 150 investicij, kjer je bilo potrebno izvesti javno naročilo. Skupna vrednost sredstev, ki so bila porabljena za vse te investicija pa znaša nekoliko manj kot 80 milijonov evrov.

Ob investicijah je bilo za različne oblike socialnih pomoči, ki so lajšale vsakodnevne tegobe naših občank in občanov namenjenih v štirih letih dobrih 16 milijonov evrov. Za delovanje zavodov na področju znanosti, izobraževanja, kulture, športa, zdravstva itd. je bilo v štirih letih namenjenih skoraj 18,5 milijonov evrov. Za delovanje civilne družbe in društev se je iz proračuna namenilo dva milijona evrov, za požarno varnost slab milijon evrov, z a pospeševanje kmetijstva slabih 100.000 evrov. Na pomembnem mestu je tudi gospodarstvo. Zasebnim gospodarskim družbam se je za njihovo razvojno rast prispevalo nekoliko manj od 400.000 evrov. Vse našteto govori o tem, da je dr. Štefan Čelan MO Ptuj pripeljal tik pod vrh najuspešnejših občin v Sloveniji.

Kot že povedano, se župan MO Ptuj dr. Štefan Čelan in vnovični kandidat na lokalne volitve odpravlja z Listo župana dr. Štefana Čelana, ki jo sestavlja 29 kandidatk in kandidatov za mestni svet. Po večini gre za nove obraze na lokalnem političnem parketu. Gre za pravi nabor izkušenih in modrih starejših ter zagnanih in energičnih mladih kandidatov.

Lista župana dr. Štefana Čelana svoj program gradi na naslednjih načelih: negujemo tradicijo, gradimo prihodnost, razmišljamo svobodno, spoštujemo drugačnost in ustvarjamo v harmoniji. V osnovi se bodo trudili za dvig kakovosti življenja na vseh področjih življenja in dela. Vsebina programa je razdeljena na osem prioritetnih razvojnih področij: turizem, vzgoja in izobraževanje, kultura in staro mestno jedro, športna infrastruktura in prosti čas, okolje in prostor, socialna in požarna varnost občanov, gospodarstvo in podjetništvo ter prometna infrastruktura. Več inforamcij najdete na spletni strain www.celan.si.

Dober obisk na današnji stojnici pa priča o tem, da ima dr. Štefan Čelan kot aktualni župan še vedno visoko podporo občanov in občank, ki je zgrajena na medsebojnem zaupanju. Podpora pa odseva tudi v raziskavah na terenu, kjer Čelan visoko vodi pred ostalimi kandidati za župansko mesto.