O-STA

Sporočilo za javnost po novinarski konferenci županskega kandidata dr. Štefana Čelana

Aktualni župan Ptuja dr. Štefan Čelan je že v mesecu avgustu napovedal vnovično kandidaturo za županski stolček. V tednu, ko potekajo lokalne volitve pa je na današnji novinarski konferenci znova opozoril na razloge, zakaj na volitvah obkrožiti številko tri pri županskih kandidatih in zakaj številko štiri pri kandidatih za mestni svet.

Po treh mandatih, ki so mu bili zaupani s strani Ptujčanov in Ptujčank in vsem storjenem, je jasno, da želi odgovornost za kakovostno, transparentno ter v dobrobit občanov usmerjeno vodenje občine dr. Štefan Čelan lojalno deliti še prihodnji mandat torej zaključiti še zadnjo četrtino kroga.

"O dobrem delu v preteklosti pričajo tudi številke; v preteklem štiriletnem obdobju se je nabralo 150 investicij, kjer je bilo potrebno izvesti javno naročilo. Skupna vrednost sredstev, ki so bila porabljena za vse te investicija pa znaša nekoliko manj kot 80 milijonov evrov.

Ob investicijah je bilo za različne oblike socialnih pomoči, ki so lajšale vsakodnevne tegobe naših občank in občanov namenjenih v štirih letih dobrih 16 milijonov evrov. Za delovanje zavodov na področju znanosti, izobraževanja, kulture, športa, zdravstva itd. je bilo v štirih letih namenjenih skoraj 18,5 milijonov evrov. Za delovanje civilne družbe in društev se je iz proračuna namenilo dva milijona evrov, za požarno varnost slab milijon evrov, z a pospeševanje kmetijstva slabih 100.000 evrov. Na pomembnem mestu je tudi gospodarstvo. Zasebnim gospodarskim družbam se je za njihovo razvojno rast prispevalo nekoliko manj od 400.000 evrov. Vse našteto govori o tem, da je dr. Štefan Čelan MO Ptuj pripeljal tik pod vrh najuspešnejših občin v Sloveniji," je na novinarski konferenci povedal Čelan.

Kot že znano, se župan MO Ptuj dr. Štefan Čelan in vnovični kandidat na lokalne volitve odpravlja z Listo župana dr. Štefana Čelana, ki jo sestavlja 29 kandidatk in kandidatov za mestni svet. Po večini gre za nove obraze na lokalnem političnem parketu. Gre za pravi nabor izkušenih in modrih starejših ter zagnanih in energičnih mladih kandidatov.

"Lista župana dr. Štefana Čelana svoj program gradi na naslednjih načelih: negujemo tradicijo, gradimo prihodnost, razmišljamo svobodno, spoštujemo drugačnost in ustvarjamo v harmoniji. V osnovi se bodo trudili za dvig kakovosti življenja na vseh področjih življenja in dela. Vsebina programa je razdeljena na osem prioritetnih razvojnih področij: turizem, vzgoja in izobraževanje, kultura in staro mestno jedro, športna infrastruktura in prosti čas, okolje in prostor, socialna in požarna varnost občanov, gospodarstvo in podjetništvo ter prometna infrastruktura. Več inforamcij najdete na spletni strain www.celan.si," pa je ob zaključku novinarske konference izpostavil dr. Štefan Čelan.