O-STA

Vabimo vas na sprejem ob podelitvi častnega pokroviteljstva predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja projektu Inženirji bomo!

Ponedeljek, 3. novembra ob 11. uri

Pobuda Inženirji bomo! navdušuje gimnazijce za inovativnost, središče aktivnosti pa predstavljajo dogodki Inženirji bomo!, ki jih ekipa izvaja na vodilnih slovenskih gimnazijah. S svojimi aktivacijami projekt predstavlja:

· karierne priložnosti na področju tehničnih in naravoslovnih poklicev,

· promovira nadgradnje inženirskih znanj s poslovnimi (inženir+),

· organizira poznanstva z zanimivimi in uspešni posamezniki iz poslovnega sveta ter

· skrbi za navdih, ki ga mladim dajejo prodorna in inovativna podjetja.

V treh letih je bilo v okviru nepridobitnega projekta organiziranih 17 dogodkov, gimnazije po vsej Slovenije so goste preko 80 izjemnih inženirjev, poslovnežev in managerjev, vključenih je bilo preko 1.000 mladih. Pobudniki in ustanovitelji projekta so prof. dr. Janez Bešter iz Fakultete za elektrotehniko Ljubljana, mag. Anton Petrič iz podjetja Cisco in mag. Edita Krajnović iz podjetja Mediade. Partnerjev pa je vse več, danes je podpornikov tega družbeno odgovornega projekta že petnajst.

Na svečanem dogodku, ki bo potekal v ponedeljek, 3. novembra 2014, ob 11. uri v Veliki dvorani Predsedniške palače, bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor projektu in sodelujočim gimnazijam podelil častno pokroviteljstvo pobudnikom projekta in sodelujočim gimnazijam. . Vhod in hkrati zbirno mesto bo na Gregorčičevi ulici 20 (vhod Garaže) ob 10.45, od koder vas bomo pospremili na dogodek v Veliko dvorano Predsedniške palače.

V upanju na srečanje vas toplo pozdravljam,

Irena Pavčič

PR svetovalka za projekt Inženirji bomo!