O-STA

Keramični nož Kyocera najbolje ocenjen

Kyocera FK-180WH-BK je prejel naboljše ocene v kategoriji keramičnih nožev za izjemno ostrino rezila, kakovost rezanja in preprosto čiščenje


Ljubljana, 9.12.2014
- Profesionalni kuharski nož Kyocera je prejel oceno "dobro" (2,3) s strani nemške potrošniške organizacije Stiftung Warentest. Na zadnjem testu te organizacije je bila to najvišja ocena za katerikoli keramični kuharski nož. K skupni oceni je največ prispevala ocena ("dobro" 1,8) v podkategoriji "Rezanje, sekanje in sekljanje", kjer ocenjujejo ostrino rezila in kakovost rezanja. Najvišje ocene je Kyocerin keramični nož prejel tudi v podkategoriji "Čiščenje", saj ga je mogoče brez težav prati tudi v pomivalnem stroju.

Posebne lastnosti spremenijo kuhanje v užitek

Kyocerini keramični noži so s svojo kakovostjo idealna izbira za rezanje sadja in zelenjave, kakor tudi mesa brez kosti. Ergonomska držala se udobno prilegajo roki. Gladka in natančno spolirana površina rezil, izdelanih iz cirkonijeve keramike pa zagotavlja natančnost pri rezanju. Ekstremno trden material zagotavlja dolgotrajno ostrino, ki traja mnogo dlje od jeklenih nožev.Poleg vsega pa so keramični noži neverjetno lahki, prilagodljivi in ne korodirajo. Ob rezanju se tako ne sproščajo metalni ioni in rezanje ne vpliva na spremembe vonja ali okusa hrane.

"Oster nož je najpomembnejše orodje kuharja. S tem, ko naši noži ohranjajo ostrino izjemno dolgo, ustvarjamo pogoje, da je kuhanje zabava in užitek. Poleg tega, pa vsak kupec ob nakupu prejme še kupon za brezplačno brušenje," je izjavil Shigeru Koyama, Predsednik podjetja Kyocera Fineceramics Evropi.

Za več informacij o keramičnih gospodinjskih izdelkih Kyocera obiščite:
http://www.xenon-forte.si/sl-si/Blagovne-znamke/Kerami%C4%8Dni-no%C5%BEi-Kyocera

###

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O Kyoceri

Kyocera Corporation, s sedežem v japonskem Kjotu, sodi med vodilne svetovne proizvajalce komponent iz fine keramike za tehnološko industrijo. Strateško pomembne enote skupine Kyocera, ki jo sestavlja 230 podružnic (aprila 2014), so informacijske in komunikacijske tehnologije, izdelki za boljše življenje in izdelki, prijazni do okolja. Tehnološka skupina sodi tudi med največje proizvajalce solarnih sistemov na svetu z več kot 5 gigavatov nameščenih izdelkov po vsem svetu.

Kyocera je rangirana na 531 mesto na Forbesovi lestvici "Global 2000". Ima približno 70.000 zaposlenih in je v proračunskem letu 2013/2014 zabeležila 10,19 milijarde evrov čiste prodaje. V Evropi prodaja laserske tiskalnike, digitalne fotokopirne sisteme, mikroelektronske komponente, izdelke iz fine keramike in celovite solarne sisteme.

Podjetje se tudi aktivno zavzema za kulturne projekte. Kyoto Prize, ugledno mednarodno priznanje, vsako leto podeljuje Fondacija Inamori, katere pobudnik je ustanovitelj Kyocere dr. Kazuo Inamori. Namenjena je posameznikom in skupinam po vsem svetu, ki so pomembno prispevali na področjih znanosti, kulture ali duhovnega prispevka človeštvu (približno 362.000 € na kategorijo).

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podružnicami v Zagrebu, Sarajevu in Podgorici, skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si