O-STA

Pravljično Celje 2014 bo doseglo vrhunec s sredinima silvestrovanjema za otroke v Pravljični deželi na Glavnem trgu in za odrasle z Modrijani na Krekovem trgu

Prireditveno dogajanje v Pravljičnem Celju 2014, ki se je začelo s prižigom lučk na prvo adventno nedeljo, 30. 11. 2014 bo vrhunec doseglo to sredo, 31. 12. 2014, ko se bosta v mestu zgodili kar dve silvestrovanji na prostem. Prvi bodo silvestrovali najmlajši, obiskovalci Pravljične dežele na Glavnem trgu, ki bodo v novo leto vstopili točno opoldne, nekoliko starejši pa se bodo lahko od 22.00 naprej zabavali v družbi s trenutno najpopularnejšim narodno zabavnim ansamblom Modrijani na Krekovem trgu. Ker na Silvestrovo v Celju pričakujemo večje število obiskovalcev, smo še posebej skrbno poskrbeli za varnost, parkirne prostore in s postavitvijo led zaslonov v središču mesta in na Prešernovi ulici ter na samem odru na Krekovem trgu, tudi za ustrezno vidnost in slišnost dogajanja. Vse do srede, 31. 12. lahko otroci vsak dan od 10.00 do 12.00 in od 17.00 do 19.00 obiskujejo dogajanje v Pravljični deželi, do konca leta pa se bosta zgodila še dva brezplačna koncerta na Krekovem trgu. Danes, v ponedeljek, 29. 12. 2014 ob 20.00 bodo na Krekovem trgu nastopili Gadi, jutri, v torek, 30. 12. 2014 ob 20.00 pa prihajata v goste člana nekdaj zelo priljubljene skupine Neki to vole vruče, ki je generacije zaznamovala s pesmimi kot je Mi smo svi jeans generacija idr.

Vsi, ki se želite akreditirati za obisk silvestrovanja z Modrijani na Krekovem trgu v Celju, lahko akreditacije dvignete v sredo, 31. 12. 2014 od 18.30 naprej, če pokličete na tel. št.: 051 681 990 (Snežana Gabrovec). Obveščamo vas, da se morate, zaradi poostrenega varnostnega režima v času koncertov na prostem in silvestrovanja, po prireditvenem območju na Krekovem trgu gibati z oznako press.

Sprememba prometnega režima, umestitev led zaslonov in varovanje v času silvestrovanja na prostem v Celju, 31. 12. 2014

Zavod Celeia Celje v letošnjem letu organizira silvestrovanje na prostem, ki ga bodo lahko obiskovalci preživeli v družbi s trenutno najpopularnejšim ansamblom narodno zabavne glasbe v Sloveniji, Modrijani. Zavedajoč se, da bo dogodek obiskalo veliko število obiskovalcev, smo na Zavodu Celeia Celje, v sodelovanju s pristojnimi službami MOC ter zunanjimi partnerji (PU Celje, ZŠAM Celje, Sintal Celje ...), zagotovili ustrezen prometni režim s pripadajočo signalizacijo ter varovanje in poskrbeli za slišnost in vidnost dogodka v mestnem središču.

AVDIO-VIDEO PODPORA SILVESTROVANJA

Na Zavodu Celeia Celje smo se odločili za zagotovitev avdio-video podpore prenosa dogodka na Krekovem trgu. Uporaba t. i. led zaslonov, umeščenih v centru mesta, na t. i. "Zvezdi" in na Prešernovi ulici, bo omogočala vidnost in slišnost dogajanja v središču mesta, led zaslon pa bo nameščen tudi na odru na Krekovem trgu.

VAROVANJE DOGODKA

Za varnost obiskovalcev in nastopajočih bo poskrbelo podjete Sintal Celje, ki bo na ta dan nudilo zadostno število varnostnikov / rediteljev smiselno razporejenih po mestnem središču.

POPOLNA ZAPORA PROMETA

Po državni cesti G1-5 na odseku med Cankarjevo in Pleteršnikovo ulico, 31. 12. 2014 od 21.00 do 03.00.

ZAČASNE SPREMEMBE PROMETNEGA REŽIMA Z UREDITVIJO POPOLNE ZAPORE PROMETA

  • Gubčeve ulice v času 31. 12. 2014 od 07.00 do 0300 ure, z dovoljenjem za TAXI.
  • Prešernove ulice v času 31. 12. 2014 od 14.00 do 0300 ure.

POSTAVITEV ZAČASNE PROMETNE SIGNALIZACIJE POPOLNE ZAPORE PROMETA MOTORNIH VOZIL NA

- križišče Cankarjeva-Gubčeva: prometna signalizacija, jeklene ograje, reditelj,

- križišče Prešernova-Trg C.knezov: prometna signaliz., jeklene ograje, reditelj,

POSTAVITEV ZAČASNE USMERJEVALNE SIGNALIZACIJE VODENJA OBISKOVALCEV PRIREDITVE NA PARKIRIŠČA Z OZNAKO "P SILVEST" NA NASLEDNJIH LOKACIJAH

- za obiskovalce iz smeri severne vpadnice (Mariborske ceste):

· za smer desno v križišču Levstikova - Mariborska,

· za smer desno v križišču Levstikova - Vrunčeva,

· za smer desno v križišču Vrunčeva - parkirišče Kurivo,

· za smer desno v križišču Aškerčeva - Cankarjeva

· za smer desno na Aškerčevi - uvoz na parkirišče Tkanina.

- za obiskovalce iz smeri zahodne vpadnice:

· za smer desno v Magistrala - Vrunčeva,

· za smer levo v križišču Vrunčeva - parkirišča Kurivo,

· za smer desno v križišču Ljubljanska - Jurčičeva

- za obiskovalce in smeri južne vpadnice

· za smer levo v Partizanska ulica XIV. divizije,

· za smer desno v rondoju v Liscah,

· za smer desno v križišču Čopova - Trubarjeva

Na lokacijah spremenjenega prometnega režima bodo prisotni reditelji ZŠAM Celje.

Na vpadnicah v mestno jedro bodo poleg oznak za parkirišča nameščene tudi opozorilne table za prepoved vnosa pirotehnike in steklovine.

Na silvestrovanju bodo prav tako prisotna vozila prve pomoči in požarno varnost.

Zaradi pričakovanega velikega št. obiskovalcev, bo poskrbljeno tudi za gostinske storitve na več lokacijah v mestnem središču.

V priponki fotomaterial

Na fotografiji člani skupine Modrijani (iz arhiva skupine)

Več info: Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi in promocijo, tel.: 03 42 87 942, e-pošta:novice.zavodceleia@celje.si.

Jerneja Kolar

Referentka za stike z javnostmi in promocijo

Krekov trg 3

3000 Celje

Slovenija

t: ++386 3 428 79 41

f: ++386 3 428 79 31

GSM: ++386 51 681 997

novice.zavodceleia@celje.si

www.celeia.info