O-STA

Kyocera bo na sejmu Ambiente 2015 predstavila serijo inovativnih keramičnih posod

S posodo obdelano s posebno prevleko iz napredne keramike je kuhanje hitrejše, na optimalni temperaturi. Aluminijaste ponve s keramično prevleko so na voljo v štirih dimenzijah.

Ljubljana, 26. januar 2015 - Japonsko tehnološko podjetje Kyocera, vodilni ponudnik izdelkov in komponent iz napredne keramike, bo med 13. in 17. februarjem na sejmu Ambiente (dvorana 3.1, stojnica A40) v nemškem Frankfurtu, predstavil svojo linijo visoko kakovostnih gospodinjskih izdelkov. Prvič bodo na tem najpomembnejšem potrošniškem sejmu predstavili novo serijo keramičnih ponev. Masivna aluminijasta osnova ponve s ploščo iz nerjavečega jekla je prevlečena s posebno visoko kakovostno keramiko. Material, ki je plod razvoja Kyocerinih strokovnjakov, omogoča odlično termično prevodnost, katere rezultat je hitrejša in bolj enakomerna razporeditev toplote.

Uporabniki bodo tako deležni odličnih pogojev za kuhanje, pripravljeno hrano pa bodo, po zaslugi površine na katero se ne prijemlje, brez težav vzeli iz ponve. Keramične ponve se odlikujejo tudi po enostavnosti čiščenja in odpornosti na praske in odrgnine. Opremljene so z držalom iz nerjavečega jekla, ki se udobno prilega roki. Ponve se lahko uporabljajo tudi v pečici do temperature 200° C. Tako lahko uporabniki hrano pripravljeno na plošči dokončajo v pečici ali jo tam le ohranjajo toplo.

"Z novo serijo keramičnih ponev širimo ponudbo visoko kakovostnih kuhinjskih pripomočkov. Ob predstavitvi na sejmu Ambiente 2015, bodo imeli uporabniki prvič priložnost prepričati se iz prve roke o posebnih lastnostih in koristih izdelka," je dejal Shigeru Koyama, Predsednik Kyocera Fineceramics GmbH v Evropi

Ponve Kyocera so primerne za uporabo na vseh vrstah kuhalnih plošč. Na specializiranih prodajnih mestih so na voljo v velikostih 20 cm, 26 cm in 30 cm, v obliki voka s pokrovko pa je na voljo s premerom 32 cm. Cene so odvisne od velikosti, priporočene prodajne cene pa so 41,98 €, 50.39 €, 58,79 € in 132.00 €.

Od ustanovitve leta 1959, je Kyocera uspešno nadgrajevala svoje znanje in kakovost na področju napredne keramike, tako pri razvoju materialov kot tudi tehnologije izdelave ter razvijala nove inovativne izdelke. Iz te bogate tradicije so nastali tudi Kyocerini visoko kakovostni kuhinjski izdelki. Poleg omenjene nove serije ponev, paleto izdelkov dopolnjujejo dobro poznani keramični noži, lupilci in rezalniki. S svojo izjemno ostrino in elegantno obliko, so priljubljeni tako v profesionalnih kuhinjah kot tudi v številnih domovih.

Za več informacij obiščite http://trgovina.xenon-forte.si/c-95-keramicni-kuhinjski-izdelki.aspx?pagenum=2.

###

O Kyoceri

Kyocera Corporation, s sedežem v japonskem Kjotu, sodi med vodilne svetovne proizvajalce komponent iz fine keramike za tehnološko industrijo. Strateško pomembne enote skupine Kyocera, ki jo sestavlja 230 podružnic (aprila 2014), so informacijske in komunikacijske tehnologije, izdelki za boljše življenje in izdelki, prijazni do okolja. Tehnološka skupina sodi tudi med največje proizvajalce solarnih sistemov na svetu z več kot 5 gigavatov nameščenih izdelkov po vsem svetu.

Kyocera je rangirana na 531 mesto na Forbesovi lestvici "Global 2000". Ima približno 70.000 zaposlenih in je v proračunskem letu 2013/2014 zabeležila 10,19 milijarde evrov čiste prodaje. V Evropi prodaja laserske tiskalnike, digitalne fotokopirne sisteme, mikroelektronske komponente, izdelke iz fine keramike in celovite solarne sisteme.

Podjetje se tudi aktivno zavzema za kulturne projekte. Kyoto Prize, ugledno mednarodno priznanje, vsako leto podeljuje Fondacija Inamori, katere pobudnik je ustanovitelj Kyocere dr. Kazuo Inamori. Namenjena je posameznikom in skupinam po vsem svetu, ki so pomembno prispevali na področjih znanosti, kulture ali duhovnega prispevka človeštvu (približno 362.000 € na kategorijo).

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podružnicami v Zagrebu, Sarajevu in Podgorici, skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si