O-STA

Priznanje BLI "Winter Pick" za izjemno kakovost in energetsko učinkovitost je prejelo kar 9 Kyocerinih naprav

Ljubljana, 28. januar 2015 - Kyocera Document Solutions, eno vodilnih podjetij na področju dokumentnih rešitev, je na testiranjih testnega laboratorija za pisarniške naprave Buyers Lab (BLI) prejelo 10 priznanj za različne modele svojih A4 in A3 naprav. Kyocera je prejela priznanja za izredno zanesljivost naprav, izjemno kakovostne barvne izpise in neprimerljive okoljske lastnosti. Kljub rigoroznim kriterijem,so Kyocerine naprave izstopale s svojimi naprednimi lastnostmi, kar jim je prineslo prestižna BLI "Winter Pick" priznanja.

BLI podeljuje priznanja po zelo obsežnem večmesečnem testiranju naprav. V obdobju testiranja so naprave Kyocera prekosile konkurenčne izdelke s svojo zanesljivostjo, najvšje ocene pa so prejele tudi za kakovost izpisov. Posebnih pohval so bili deležni tako odprta programska platforma HyPAS, kot tudi odlične zmogljivosti in ekonomičnost celotnih naprav.

Kyocera izstopa tudi s svojo kakovostjo izpisov in odličnimi lastnostmi upravljanja in dodelave dokumentov. Naprave so standardno opremljene z intuitivnim in zmogljivim gonilnikom KX 6.0, ki zagotavlja prilagodljivost in učinkovitost. Tako naprave TASKalfa kot ECOSYS se ponašajo z bogatimi referencami na področju varovanja okolja. Martin Soane, direktor evropskega laboratorija BLI, je izjavil:"Kjer so združeni vzdržljivost naprav, visoka povprečna kapaciteta tonerjev in boben z dolgo življenjsko dobo, lahko uporabniki pričakujejo minimalne čase nedelovanja in, kar je najbolj pomembno, zelo nizko ceno lastništva."

Izjemne A3 in A4 večopravilne naprave

"Kyocera je v tem testnem obdobju ponudila naprave z izjemnimi zmogljivostmi in odnesla glavne nagrade v skoraj vseh kategorijah srednje in visoko zmogljivih naprav, barvnih ali črnobelih," je dejal Pete Emory, direktor laboratorijskih testiranj pri BLI in dodal:" Vedno znova nas Kyocera impresionira s svojo doslednostjo v celotni paleti proizvodov in njihovi jasni opredelitvi za razvoj izdelkov, ki so priročni za upravljanje in ustrezajo potrebam končnih uporabnikov."

TASKalfa 3010i, 3510i in 8001i so zmagovalci v kategoriji črnobelih naprav; TASKalfa 3551ci, 6551ci ter 7551ci so bili najboljši v konkurenci barvnih naprav. Prav vse pa so izstopale s svojo izjemno zanesljivostjo in preprosto uporabo. Analitiki BLI so pohvalili njihove priročne lastnosti, kot so na primer zmožnost dodajanja bližnjic v menije na nadzorni plošči z enim samim pritiskom na gumb, ali pa prenovljen tiskalniški gonilnik, ki vključuje PCL in PostScript, med katerima uporabniki izbirajo brez težav.

Zaradi svoje vzorne kakovosti izpisov in odprte arhitekture rešitve HyPAS, je bil ECOSYS M3550idn odlikovan z izborom BLI Winter Pick 2015 in ocenjen kot "Izjemna A4 črnobela večopravilna naprava za srednje in velike delovne skupine". Laserska večopravilna naprava s hitrostjo tiskanja 50 strani na minuto se je izkazala kot visoko zanesljiva; v procesu testiranja je zabeležila en sam zastoj, v celotnem procesu izpisovanja 125.000 kopij pa ni bil potreben noben servisni poseg.

Reiko Owada, direktorica produktnega marketinga pri podjetju Kyocera Document Solutions, je izjavila: "Kyocerina platforma HyPAS je standardna v vseh nagrajenih proizvodih. Prinaša kombinacijo zanesljive strojne opreme z edinstveno prilagodljivostjo platforme HyPAS, ki vključuje aplikacije kot je na primer MyQ. Le-ta omogoča nadzor in varnost delovnih tokov dokumentov, kar ima za posledico preprosto integracijo s katerimkoli omrežnim okoljem. In kar je danes nujen pogoj v delovnem procesu vsakega podjetja, naprave omogočajo mobilno tiskanje."

Izjemna energetska učinkovitost

Kyocera potrjuje svojo predanost zavezi za najboljšo energetsko učinkovitost naprav v svojem razredu. V primerjavi s konkurenčnimi A4 črnobelimi večopravilnimi napravami, glede na hitrost izpisa, porabita obe napravi, ECOSYS M3550idn in ECOSYS M3560idn, 43% manj energije od povprečne vrednosti v razredu. Napravi sta opremljeni tudi z načinom za varčevanje s tonerjem, ki pomaga zmanjšati porabo tonerja med tiskanjem in kopiranjem, kot tudi s predoglednim načinom (Proof), ki omogoča zmanjšanje odpadnega papirja in tonerja.

Oliver Kreth, direktor marketinga za Evropo v podjetju Kyocera Documents Solutions, pa je poudaril: "Te nagrade prepoznavajo naše dosežke pri izdelavi privlačnih izdelkov z izpisi, ki dosegajo najvišje standarde ob minimalnem vplivu na okolje. Zmanjšana poraba energije pripomore k zmanjšanju emisij CO2 in nižjim energijskim stroškom. Kot posledica sestavnih delov z dolgo življenjsko dobo, Kyocerini izdelki izstopajo glede stroškov delovanja in minimalnih količin odpadkov. Naprave so skladne s standardi Blue Angel, kot tudi mnogimi drugimi okoljskimi programi certificiranja. Kombinacija naše strojne opreme s širokim naborom poslovnih aplikacij zagotavlja ekstremno stabilen sistem, ki ga je mogoče preprosto integrirati v praktično katerokoli okolje."

Za več informacij si oglejte spodnjo tabelo in obiščite spletno stran s podrobnejšimi podatki o napravah.

ModelWinter Pick
TASKalfa 3010iIzvrstna A3 ČB večopravilna naprava, 21 do 30 strani/min
TASKalfa 3510iIzvrsten vstopni model ČB večopravilne naprave, 31 do 40 strani/min
TASKalfa 3551ciIzvrstna barvna A3 večopravilna naprava, 31 do 40 strani/min
TASKalfa 6551ciIzvrstna barvna A3 večopravilna naprava, 61 do 70 strani/min
TASKalfa 7551ciIzvrstna barvna A3 večopravilna naprava, 71 do 80 strani/min
TASKalfa 8001iIzvrstna ČB A3 večopravilna naprava, 71 do 80 strani/min
ECOSYS M3550idnIzvrstna ČB A4 večopravilna naprava za srednje in velike delovne skupine
ECOSYS M3550idnIzjemna energetska učinkovitost
ECOSYS M3560idnIzjemna energetska učinkovitost
ECOSYS M6526cdnIzjemna energetska učinkovitost

##

O BLI izborih

Buyers Lab (BLI) z nagrado "Izbor", dvakrat na leto podeljuje posebno priznanje v vsaki kategoriji tistim izdelkom, ki pokažejo izjemne zmogljivosti na BLI-jevih izčrpnih laboratorijskih testih.

BLI testi se ločijo od ostalih po tem, da so narejeni na osnovi vrste strogih in temeljitih preverjanj, ki ponavadi trajajo približno dva meseca. Ocena vključuje obsežen vzdržljivostni test, med katerim vsaka testirana enota opravi celoten in maksimalni, s strani proizvajalca definiran, življenjski cikel naprave. Vzdržljivostni test BLI je edinstven med podobnimi ocenjevanji pisarniških izdelkov, s čimer daje Buyers Labu kredibilnost za oceno zanesljivosti naprav. Ta pa je običajno kritični faktor za nakupne odločitve kupcev ali direktorjev informatike v podjetjih.

Druge lastnosti zmogljivosti, ki jih ocenjujejo, med drugim vključujejo preprostost uporabe, ravnanje z mediji, učinkovitost in vrednost. Vsi izdelki, ki uspešno prestanejo laboratorijske teste, dobijo pravico uporabe BLI oznak "Recommended", "Highly Recommended" ali "Certificate of Reliability" in se uvrstijo med kandidate za naziv "Pick Award". BLI Pick ima visoko vrednost, saj ga je težko pridobiti ,kupcem in vodjem IT v podjetjih pa ponuja zaupanja vreden vodič pri nakupnih odločitvah.

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.eu.

Kyocera Document Solutions je podružnica v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki je leta 2009 obeležila 50. obletnico obstoja. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si