O-STA

Synology je predstavil DiskStation DS115

Ljubljana, 9. februar 2015 - Synology DiskStation DS115 poganja dvojedrni procesor. V kompaktni obliki in z eno režo za disk omogoča domačim uporabnikom in manjšim podjetjem uporabo centralizirane hrambe podatkov, neomejene možnosti za deljenje datotek, preprosto sinhronizacijo v oblaku, pretakanje večpredstavnostnih vsebin, postavitev domače nadzorne postaje in še veliko več.

"Z DS115 je delo preprosto, prav tako tudi igranje ali deljenje datotek, in to od koderkoli. S hitrim delovanjem, z intuitivnim vmesnikom in bogato ponudbo dodatnih programskih paketov, je strežnik NAS DS115 odlična izbira za domačo uporabo ali majhna podjetja. Še posebej za ljudi, ki poleg internih zmožnosti za hrambo podatkov uporabljajo zunanje diskovne enote, diske flash ali storitve v oblaku za izmenjavo in deljenje datotek," je izjavil Jonathan Wang, produktni vodja pri podjetju Synology Inc.

DS115 je, za razliko od svojega predhodnika, nadgrajen z dvojedrnim procesorjem in tako ponuja večjo procesorsko moč ter hitrosti prenosa podatkov, ki presegajo 111 MB/s pri branju podatkov in 104 MB/s pri zapisovanju. Kar 36% več kot njegov predhodnik. Vgrajeni koprocesor za računanje operacij s plavajočo vejico omogoča hitrejše generiranje predoglednih sličic. Preko vhoda USB 3.0 je mogoče DS115 priključiti na zunanje enote za hrambo podatkov, kot tudi na vrsto drugih naprav. Pri zasnovi DS115 so si inženirji podjetja Synology prizadevali tudi za kar največjo energetsko učinkovitost;ako naprava v stanju mirovanja porabi le 5,4 Vata in 10,21 Vata v polnem delovanju.

Poganja ga DiskStation Manager (DSM) 5.1, intuitiven operacijski sistem, ki zagotavlja cel nabor programov za večjo produktivnost pri delu in ponuja nov nivo zabave na domu. DSM 5.1 omogoča preprosto sinhronizacijo datotek med različnimi napravami in storitvami v oblaku, pretakanje multimedijskih vsebin na TV sprejemnike z DLNA, AirPlay, ali Chromecast, postavitev domačega nadzornega sistema, ali ustvarjanje digitalne beležnice s programom Note Station.

Synology je bil nagrajen s priznanjem "PCMag Business Choice Award 2013 winner", kjer je prejel najvišje ocene v vseh elementih raziskave, vključno z zanesljivostjo, splošnim zadovoljstvom z napravo, vrednostjo in verjetnostjo, da bi napravo uporabnik priporočil. Če želite preveriti, kako Synology uporabnikom pomaga pri deljenju in sinhronizaciji datotek s prijatelji in sodelavci, obiščite https://www.synology.com/share.

Za več informacij obiščite stran https://www.synology.com/products/DS115.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si