O-STA

Telekom Slovenije uvaja TV-program ID Xtra studia Discovery Networks, ki predstavlja napete kriminalne zgodbe iz resničnega življenja

Ljubljana, 12. 3. 2015 - Telekom Slovenije je kot prvi operater v Sloveniji svojo ponudbo IPTV-storitev obogatil z novim TV-programom ID Xtra ponudnika vsebin Discovery Networks, ki ponuja bogat nabor oddaj o nenavadnih kriminalnih zgodbah iz resničnega življenja. Program ID Xtra gledalci najdejo na programskem mestu 111, na voljo pa je vsem naročnikom SiOL TV z Mini, Standard ali Mega HD-shemo od 5. marca dalje.

ID Xtra je kakovosten TV-program, v prvi vrsti namenjen ženskam, ki ga odlikuje izjemna in doživeta pripoved kriminalnih zgodb iz resničnega življenja v sodobni dramski obliki. Na TV-ekrane prinaša napete drame ljudi iz vsakdanjega življenja, ki zaidejo na kriva pota, ključna elementa pa sta čustveno pripovedovanje in zabava, kar gledalca pritegne, da se poglobi v dogajanje, saj resnična zgodba ni nikoli tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled. Gledalci si bodo lahko ogledali odličen izbor novih oddaj, ki jih prinaša ID Xtra, kot sta Nepozabni zločin z najbolj provokativnimi primeri resničnih umorov iz 50. in 60. let ter Smrtonosne afere, ki predstavlja zgodbe o strastnih ljubezenskih razmerjih in šokantnih primerih spolnih deliktov. Aprila bo ID Xtra premierno predvajal oddajo o ženskih morilkah Smrtonosne ženske in zgodbe Smrtni grehi, ki raziskujejo zgodbe sedmih smrtnih grehov. Naj bo pohota, požrešnost, pohlep, lenoba, jeza, zavist ali napuh, zagotovo bo ogled vreden greha.

Uvedba ID Xtra je zasnovana na trdnih temeljih, saj je Discovery Channel priznan kot vodilni program plačljive televizije v Sloveniji, z nedavno uspešno uvedbo novih televizijskih kanalov za ženske pa se je Discovery Networks uveljavil v tovrstni ponudbi. Po mednarodni premieri leta 2011 je TLC postal najpopularnejši in najhitreje rastoč zabavni kanal za ženske na svetu. Trenutno je tudi najboljši tovrstni televizijski program v Sloveniji, s čimer je za novi ID Xtra postavil visoke cilje. ID Xtra je pričel s predvajanjem aprila lani v 20 državah CEEMEA in slovenskim gledalcem prinaša ure in ure ogleda novih in ekskluzivnih vsebin.

"V Telekomu Slovenije želimo uporabnikom ponuditi zanimive, raznolike in sodobne TV-vsebine, s katerimi uporabnikom zagotavljamo izvrstno uporabniško izkušnjo za vsak okus. Zato v programsko shemo SiOL TV neprestano vključujemo produkcijsko kakovostne in vsebinsko privlačne TV-programe priznanih TV-mrež. Programski dodatek ID Xtra z ekskluzivnimi vsebinami prinaša dodatno popestritev TV-programov v naši ponudbi, za katero verjamemo, da bo med našimi uporabniki dobro sprejeta," pravi Simon Slonjšak, produktni vodja za internet in multimedijske storitve, Telekom Slovenije.

"Z veseljem sporočamo, da skupaj s svojim poslovnim partnerjem Telekomom Slovenije uvajamo nov televizijski program ID Xtra, ki bo gledalkam v Sloveniji ponudil zares edinstvene vsebine kriminalnega žanra. Hkrati krepimo našega portfelj in ustvarjamo eno najboljših ponudb plačljive televizije. Glede na edinstveno naravo programa ID Xtra in njegovo vodilno mesto med TV programi smo prepričani, da bo ID Xtra toplo sprejet tudi med slovenski gledalci," je povedala Victoria Davies, namestnica področnega vodje za Jugovzhodno Evropo, Discovery Networks CEEMEA.

O Telekomu Slovenije

Telekom Slovenije je celovit ponudnik komunikacijskih storitev v Sloveniji. Prepoznaven je kot vodilni pri uvajanju in povezovanju novih generacij mobilnih in fiksnih komunikacij, sistemske integracije in računalništva v oblaku ter multimedijskih vsebin. Telekom Slovenije je del Skupine Telekom Slovenije, ki sodi med najbolj celovite ponudnike komunikacijskih storitev v regiji JV Evrope. Poleg nacionalnega operaterja telekomunikacij v Sloveniji preko odvisnih družb deluje tudi na trgih jugovzhodne Evrope, in sicer na Kosovu, v Makedoniji, v Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem in v Črni gori, prav tako pa tudi v Nemčiji. Dejavnost Skupine obsega fiksne in mobilne komunikacije, digitalne vsebine in storitve, multimedijske storitve in digitalno oglaševanje, sistemsko integracijo in računalništvo v oblaku, gradnjo in vzdrževanje telekomunikacijskih omrežij ter ohranjanje naravne in kulturne dediščine na območju Krajinskega parka Sečoveljske soline.

O Discovery Networks CEEMEA

Discovery Networks za Srednjo in Vzhodno Evropo, Bližnji vzhod in Afriko (CEEMEA) je del Discovery Communications (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK), vodilnega svetovnega ponudnika televizijskih programov, ki dosega skupno skoraj 3 milijarde naročnikov v več kot 220 državah in ozemljih. Discovery že 30 let s kakovostno vsebino razveseljuje in zabava radovedne gledalce, in sicer prek svojih vodilnih globalnih televizijskih znamk, kot so Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery ID in Science, kot tudi z ameriškim skupnim podjetjem, omrežjem OWN (Oprah Winfrey Network). Discovery upravlja z Eurosportom, vodilnim programom v športu in zabavi v Evropi, na območju Azije, Tihega oceana, Bližnjem vzhodu in Afriki. Discovery je tudi vodilni ponudnik izobraževalnih izdelkov in storitev za šole, vključno s serijo nagrajenih digitalnih učbenikov K-12, prek digitalne knjigarne Discovery Education. Poleg tega ima vodilno vlogo v digitalni tehnologiji z raznolikim spletnim portfeljem vključno z Discovery Digital Networks. V srednji in vzhodni Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki dosega šestnajst Discoveryjevih znamk z oddajami, prevedenimi v 20 jezikov, skupno 504 milijonov naročnikov iz 109 držav in ozemelj. Za več informacij obiščite www.discoverycommunications.com.