O-STA

V Celju se bo od 15. do 19. aprila 2015 odvijal 31. Mednarodni mladinski pevski festival

31. Mednarodni pevski festival Celje 2015 organizira Zavod Celeia Celje. Festival omogočata Ministrstvo kulturo RS in Mestna občina Celje. Častni pokrovitelj festival je Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje. Medijski pokrovitelj festivala je Novi tednik & Radio Celje.

V letu 2015 je Zavod Celeia Celje organizator 31. Mednarodnega mladinskega pevskega festivala, bienalne prireditve, ki bo potekala od srede, 15. aprila do nedelje, 19. aprila 2015. V mestu bo vse dni festivala živelo in pelo več kot 1000 otrok. V letošnjem letu se festival odlično staplja z dinamiko prireditvenih nagovorov s katerimi mesto Celje v mesecu aprilu obeležuje svoj občinski praznik.

Zbori, ki bodo nastopili v tekmovalnem sporedu festivala prihajajo iz Slovenije, Madžarske, Finske, Hrvaške, Češke in Romunije. Tudi v letošnjem letu bodo tekmovali v kategorijah mladinski, dekliški in otroški zbori.

Vrhunec bo festival dosegel v nedeljo, 19. 4. 2015 ob 12.00 z zaključnim koncertom na Krekovem trgu pred Celjskim domom, kjer se bodo tekmovalnim zborom iz tujine in Slovenije pridružili še zbori iz celjske regije. Zbranim zborom bodo dirigirali: Bo Johansson, Hansruedi Kämpfen, Damijan Močnik, Sebastjan Vrhovnik in Jean-Claude Wilkens. V primeru slabega vremena bo zaključni koncert v Celjskem domu.

MINUTKA ZA PESEM

Tudi v letošnjem letu bo 31. Mednarodni mladinski pevski festival spremljal projekt z naslovom MINUTKA ZA PESEM, katerega namen je glasbo prenesti tudi izven dvoranskih meja, na mestne ulice Celja. Projekt se pričenja v četrtek, 16. aprila 2015 in zaključuje v soboto, 18. aprila 2015. V tem času bo "pevsko oživelo" središče mesta "Na Zvezdi" in v soboto tudi Mestna tržnica, Krekov trg, Trg pred Mestnim kinom Metropol, kjer bodo v Minutki za pesem nastopili različni glasbeni sestavi iz Celja.

V Minutki za pesem se bodo predstavili: The Šlager's Gimnazije Celje-Center, Vrtec Levček-Enota Don Boskov center, Mladinski pevski zbor III. OŠ Celje, Pevsko društvo upokojencev Celje, Pevsko društvo Pod gradom Celje, Celjsko pevsko društvo, Mešani pevski zbor gostincev Celje, Pihalni orkester Ljubečna, Celjski pihalni orkester in Trobilni kvartet Glasbene šole Celje ter gostujoči zbor iz tujine, ki bodo nastopili v soboto, 18. 4. 2015.

URADNI PRIČETEK 31. MEDNARODNEGA MLADINSKEGA PEVSKEGA FESTIVALA

Festival se bo v sredo, 15. aprila 2015 pričel s "Pésemco" - Območno revijo otroških in mladinskih pevskih zborov za občino Celje, Dobrna, Štore in Vojnik, ki se bo odvijala v dvorani Celjskega doma ob 16.30 in 19.00 uri.

V petek, 17. aprila 2015 ob 19.00 bo festivalsko dogajanje v Celjskem domu obogatil tudi koncert Godalnega kvarteta Arseia, v sestavi: Ana Dolžan in Vid Sajovic, violini; Anuša Plesničar,viola; Lucija Rupert, violončelo in Simona Đonlić, klavir

Spored: Ludwig van Beethoven (1770-1827): Godalni kvartet v c-molu št. 4, op. 18 Antonín Dvořák (1841-1904): Klavirski kvintet v A-duru št. 2, op. 81

NOVITETA FESTIVALSKEGA PROGRAMA

Na mladih (pevcih) svet stoji! - Voden ogled mesta, 19. 4. 2015 ob 11.00

V letošnjem letu se bodo lahko obiskovalci v nedeljo, 19. aprila 2015 udeležili zanimivega vodenega sprehoda po mestu Celje, s pričetkom ob 11.00 izpred Celjskega doma. Na vodenju v družbi z odličnim vodnikom Urošem Mijoškom bodo udeleženci izvedeli vse o prvem Mladinskem pevskem festivalu in o mladem Otu, ki je očaral srca celjskih sprehajalcev. Sprehod se bo končal na zaključnem koncertu na Krekovem trgu.

Glasbena komisija 31. Mednarodnega mladinskega pevskega festivala 2015:

Tomaž Faganel, Nenad Firšt, Damijan Močnik

Tekmovalni program bo letos spremljala žirija, ki jo sestavljajo:

Predsednik Sebastjan Vrhovnik (Slovenija)

Člani: Bo Johansson (Švedska), Hansruedi Kämpfen (Švica), Damijan Močnik (Slovenija), Jean-Claude Wilkens (Francija)

Tajnik: Uroš Mijošek

STROŠKI 31. MEDNARODNEGA MLADINSKEGA PEVSKEGA FESTIVALA CELJE 2015 PRAVLJIČNO CELJE

Za izvedbo festivala je Zavod Celeia Celje pridobil 6.000 EUR sredstev s strani Ministrstva za Izobraževanje, znanost, kulturo in šport RS in 18.000 EUR sredstev s strani Mestne občine Celje.

UPORABLJENA KOMUNIKACIJSKA ORODJA

31. Mednarodni mladinski pevski festival bo predstavljen v 1. številki Mestnega časopisa za leto 2015, ki ga izdaja MOC. Vse informacije bodo dosegljive tudi na spletni strani Zavoda Celeia Celje, www. celeia.info. Dogajanje bomo spremljali tudi na FB V Celju smo face.

Plakati bodo razobešeni na plakatnih mestih Reklame Celje. Projekt bo oglaševan v Novem Tedniku & Radiu Celje (medijski pokrovitelj festivala) ter na Radiu Antena Štajerska.

ORGANIZATOR IN KOORDINATOR 31. MEDNARODNEGA MLADINSKEGA PEVSKEGA FESTIVALA CELJE 2015

Zavod Celeia Celje

POKROVITELJI 31. MEDNARODNEGA MLADINSKEGA PEVSKEGA FESTIVALA CELJE 2015

Festival sta omogočila Ministrstvo za Izobraževanje, znanost, kulturo in šport RS in Mestna občina Celje

Častni pokrovitelj 31. Mednarodnega pevskega festivala: Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje

Medijski pokrovitelj: Novi Tednik & Radio Celje

VSTOP NA KONCERTE ZA ZAINTERESIRANO JAVNOST

Na vse dogodke je vstop prost.

NAČIN VSTOPA NA PRIREDITVE ZA NOVINARJE

Za obisk koncertov NI potrebna akreditacija; prosimo le, da nas o vstopu na prireditev obvestite po e-pošti:novice.zavodceleia@celje.si ali se na dan koncerta legitimirate z ustrezno novinarsko izkaznico.

Več info o 31. Mednarodnem mladinskem pevskem festivalu Celje 2015

TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-mail:tic@celje.si, www.celeia.info.

V priponki prilagamo fotomaterial:

Utrinek iz množičnega koncerta pevskih zborov na 30. jubilejnem MMPF 2013 v Celju na Krekovem trgu (iz arhiva ZCC)

Logotip festivala