O-STA

Pianist Aleksander Markovič z dirigentom Hansom Grafom v Modrem abonmaju Slovenske filharmonije

Spoštovani,
vljudno vabljeni na sedmi koncert Modrega abonmaja Slovenske filharmonije,
ki bo 9. in 10. aprila 2015 ob 19.30 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.



dirigent Hans Graf
klavir Aleksander Markovič
Orkester Slovenske filharmonije
koncertni mojster Miran Kolbl

Spored:
Carl Maria von Weber
Evrianta - uvertura

Robert Schumann
Simfonija št. 4 v d-molu, op. 120

*****************

Peter Iljič Čajkovski
Koncert za klavir in orkester št. 1 v b-molu, op. 23

Predzadnji - sedmi koncert Modrega abonmaja bo prava poslastica za ljubitelje klavirja, saj bo z Orkestrom Slovenske filharmonije zaigral ruski pianist Aleksander Markovič, ki ga je glasbena revija Strad označila kot "vsestransko izjemnega glasbenika". Do sedaj je koncertiral v največjih svetovnih dvoranah, kot so Wigmore Hall, Carnegie Hall, Royal Festival Hall, Berlinska filharmonija pod vodstvom velikih dirigentskih imen, kot so Zubin Mehta, Vladimir Jurowski, Paavo Järvi in Valerij Gergijev. Slovenskemu občinstvu se bo predstavil s Koncertom za klavir in orkester št. 1 v b-molu, op. 23, P. I. Čajkovskega, ki velja za eno izmed osrednjih del koncertantne klavirske literature.

Koncert bo vodil avstrijski dirigent Hans Graf, ki je v svoji dolgoletni in nadvse bogati glasbeni karieri dirigiral orkestroma Dunajske in Londonske filharmonije, Kraljevemu orkestru Concertgebouw, Nemškemu simfoničnemu orkestru iz Berlina in še mnogim drugim. Na koncertu z Orkestrom Slovenske filharmonije bo dirigiral še Uverturo k "veliki junaški romantični operi" Evrianta skladatelja C. M. von Weberja in Simfonijo št. 4 v d-molu, op. 120 Roberta Schumanna.

Vljudno vabljeni.


Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, T + 386 1 24 10 800 www.filharmonija.si, info@filharmonija.si


Vstopnice:
Modri in Oranžni abonma, Cankarjev dom, Informacijsko središče in prodaja vstopnic: T +386 1 24 17 299 / 300, F +386 1 24 17 322, E vstopnice@cd-cc.si, tickets@cd-cc.si, www.cd-cc.si

Foto 1. Dirigent Hans Graf
Foto 2. Pianist Aleksander Markovič