O-STA

Vsebine na zahtevo platforme Amazon Prime Instant Video še letos z visoko dinamičnim razponom

Amazon bo še naprej zavezan zagotavljanju vrhunske izkušnje zabave, letos z dostopom do HDR vsebin, vključno s sklopom Amazon Originals

SEATTLE - Amazon (NASDAQ:AMZN) je sporočil, da bodo naročniki Prime paketov in stranke v ZDA, Združenem kraljestvu in Nemčiji že letos lahko uživali vsebine v kakovosti visokega dinamičnega razpona (HDR). Prve s HDR slikovno kakovostjo bodo vsebine Amazon Originals, in sicer že letos. Amazon sodeluje s hollywoodskimi studii, vodilnimi tehnološkimi inovatorji in globalnimi podjetji na področju elektronike za široko uporabo, da bi Prime naročnikom in strankam leta 2015 omogočil HDR izkušnjo brez primere.

"Slikovna resolucija 4K Ultra HD je bila samo začetek - navdušeni smo, da bodo Prime naročniki lahko kmalu gledali filme in TV programe, med drugim Amazon Originals, v HDR kakovosti," je povedal Michael Paull, podpredsednik oddelka Digital Video pri Amazonu. "HDR je logični naslednji korak v naši predanosti prvovrstni zabavi in komaj čakamo, da bodo stranke imele še več izbire glede tega, kako želijo gledati svoje najljubše vsebine na platformi Amazon Prime Instant Video."

Amazon še naprej dviguje letvico, ko gre za vrhunsko zabavo. Pred manj kot šestimi meseci je Amazon Prime naročnikom in strankam omogočil ogled filmov ter TV programov v Ultra HD kakovosti in še naprej širi katalog naslovov, dostopnih v visoko kakovostni 4K resoluciji. Naslednji korak je HDR, tehnologija, ki na zaslone prinaša več kontrasta s podrobnimi sencami in poudarki, s čimer barve delujejo bolj bogato, svetlo bolj resnično kot kadarkoli doslej.

O Amazonu

Amazon.com se je na svetovnem spletu pojavil julija 1995. Podjetje vodijo štiri načela: obsedena osredotočenost na stranke namesto na konkurenco, strast do inovacij, predanost operativni odločnosti in razmišljanje na dolgi rok. Amazon je med drugim oral ledino pri izdelkih, kot so mnenja strank, nakupovanje z enim klikom, osebna priporočila, paket Prime, procesiranje naročil Fulfillment by Amazon, storitev za samoobnavljanje Kindle Direct Publishing, bralnik Kindle, Fire phone, tablice Fire, in Fire TV.

O storitvi Prime Instant Video

Naročnik Amazonovega Prime paketa imajo takojšen dostop do prenosa več deset tisoč filmov in TV serij, vključno z nagrajeno Amazonov serijo Original, ki je na voljo na Prime Instant Video brez dodatnih stroškov. Za izposojo ali nakup na Amazon Instant Video so dodatno za prenos in v užitek vseh strank na voljo novo izdani filmi, kot so Ni je več, Fantovska leta in Birdman, kakor tudi klasiki kot je serija Vojna zvez ter tekoče sezone serij, kot so Živi mrtveci, Škandal ter Pokličite Saula.

Stranke lahko programe in filme gledajo z aplikacijo Amazon Instant Video. Ta je na voljo na stotinah napravah, vključno s povezanimi televizijami, Amazon Fire TV, Roku, Xbox in PlayStation, kakor tudi na mobilnih napravah, kot so Fire phone, Fire tablice, iPhone, iPad, Android telefoni in tablice. Mogoč je tudi spletni ogled na strani Amazon.com/PIV. Prime Instant Video je prav tako edina ameriška ekskluzivno spletno-naročniška storitev za prenos, ki omogoča ogled brez spleta na letalih, na počitnicah ali kjerkoli drugje, kjer morda nimate Wi-Fi povezave.

Amazon Prime naročniki imajo ekskluziven dostop do priljubljenih TV serij brez dodatnih stroškov. Uživajo lahko v serijskem gledanju TV serij, vključno s trenutnimi vsebinami Amazon Original, kot so z več zlatimi globusi nagrajena serija Transparent, uro dolga drama Bosch, ki temelji na knjižnih uspešnicah Michaela Connellyja, komedija Mozart v džungli Romana Coppole in Jasona Schwartzmana ter politična komedija Alpha House z Johnom Goodmanom. Ob tem so na voljo še najbolj priljubljene HBO vsebine, kot so Sopranovi, Prava kri, Pod rušo ter druge priljubljene serije, med drugim 24, Covert Affairs, Downton Abbey, Extant, Falling Skies, Grimm, Hannibal, Šerifova pravica, Orphan Black, Najstniški volkodlak, The Americans, Under the Dome in Veronica Mars. Prime naročniki imajo dostop tudi do ekskluzivne zbirke trenutnih oddaj za otroke, vključno s tistimi iz serije Amazon Original, kot so Annedroids, Gortimer Gibbon's Life on Normal Street in Tumble Leaf, ki je bil nagrajen na mednarodnem festivalu animiranega filma v Annecyju in je prav tako dobitnik nagrade Annie, kakor tudi priljubljene Nickelodeon in Nick Jr serije, med drugim SpongeBob SquarePants, Dora the Explorer, Team Umizoomi, Blue's Clues in the Bubble Guppies.

Ob več deset tisoč naslovih, ki so na voljo za takojšen prenos, naročnina Amazon Prime (www.amazon.com/prime) vsebuje milijon pesmi in na stotine predvajalnih seznamov preko Prime Music, neomejeno brezplačno dvodnevno dostavo za več milijonov izdelkov, prednostni dostop do izbranih posebnih ponudb Lightning Deals, neomejeno shranjevanje fotografij in dostop do več kot 800,000 knjig - vse to za 99 dolarjev letno.

Podrobne informacije o igralskih zasedbah in ekipah, vključno z biografijami in filmografijami, so na voljo na Amazonovi spletni strani IMDb (www.imdb.com), ki je najbolj priljubljen in priznan vir informacij o filmih, TV vsebinah in slavnih osebah na svetu.

Kontakti

Amazon.com, Inc.
Media Hotline, 206-266-7180
Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr

Vir: Amazon.com, Inc.

To sporočilo je v izvornem jeziku na voljo na:

http://www.businesswire.com/news/home/20150410005064/en