O-STA

Prodaja Kindla v drugem četrtletju rasla vsak mesec; nova cena 189 dolarjev prelomna točka

Amazon.com proda več Kindle knjig kot knjig s trdimi platnicami

SEATTLE - (BUSINESS WIRE) - (NASDAQ: AMZN) - Milijoni ljudi že berejo na bralnikih Kindle, ki so na Amazon.com že dve leti najbolje prodajani artikel. Hkrati je bralnik najbolj popularen artikel na seznamih želja, najbolj pogosto darilo in ima med vsemi produkti na Amazonu največ ocen s petimi zvezdicami. Amazon.com pa je danes sporočil, da se je prodaja Kindlov v drugem četrtletju vsak mesec povečevala, in to tako v primerjavi s preteklim letom kot tudi na mesečni ravni.

"Z novo ceno Kindla smo dosegli točko preloma - odkar smo ceno znižali s 259 na 189 dolarjev, se je stopnja rasti prodaje Kindla povečala za trikrat," je dejal Jeff Bezos, ustanovitelj in glavni izvršni direktor Amazon.com. "Poleg tega so postale e-knjige za Kindle popularnejše od knjig s trdimi platnicami. Kupci na Amazon.com sedaj kupijo več Kindle knjig kot knjig s trdimi platnicami, kaj je neverjetno glede na to, da knjige prodajamo že 15 let, Kindle knjige pa le 33 mesecev."

Kindle ponuja največjo izbiro najbolj popularnih knjig, ki jih ljudje želijo brati. Trgovina Kindle Store v ZDA ima na voljo več kot 630.000 naslovov, vključno s 106 izmed 110 naslovov na seznamu najbolje prodajanih knjig časopisa New York Times. Več kot 510,000 jih stane 9,99 dolarja ali manj, med njimi tudi 75 uspešnic z New York Timesovega seznama. Hkrati je na Kindlu na voljo prek 1,8 milijona zastonj knjig, objavljenih pred letom 1923, ki niso več zaščitene z avtorskimi pravicami.

Mejniki pri prodaji Kindle knjig v zadnjem času:

* V zadnjih treh mesecih je Amazon.com za vsakih 100 knjig s trdimi platnicami prodal 143 Kindle knjig. Pretekli mesec je za vsakih 100 knjig s trdnimi platnicami prodal že 180 Kindle knjig. Številke se nanašajo na prodajo v ZDA in vključujejo prodajo knjig s trdimi platnicami, pri katerih še ni Kindle verzije. Zastonj Kindle knjige so izključene in bi ob vključitvi razmerje v korist Kindle knjig še povečale.
*V prvi polovici leta 2010 se je prodaja Kindle knjig v primerjavi z enakim obdobjem prejšnjega leta povečala za trikrat
* Najnovejši podatki Združenja ameriških založnikov kažejo, da se je prodaja e-knjig maja povečala za 163 odstotkov v primerjavi z majem 2009, v prvih štirih mesecih pa kar za 207 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani. Prodaja Kindle knjig je rasla še hitreje.
* 6. julija je založniška hiša Hachette sporočila, da je James Patterson doslej prodal že 1,14 milijona e-knjig, od katerih je bilo 867.881 Kindle knjig.
* Pet avtorjev (Charlaine Harris, Stieg Larsson, Stephenie Meyer, James Patterson in Nora Roberts) je prodalo po več kot 500.000 Kindle knjig.

Bralci se odzivajo na Kindlov brezkompromisni pristop k bralni izkušnji. Naprava tehta manj kot 300 gramov in jo lahko v eni roki udobno držite več ur. E-ink ekran je prijeten za branje celo ob močni dnevni svetlobi. Baterija vzdrži dva tedna. Ko Kindle knjigo kupite, jo lahko berete kjerkoli na svojem Kindlu, Kindlu DX, iPadu, iPod touchu, Macu, osebnem računalniku, Blackberryju in napravah z operacijskim sistemom Android. Kindle ima vgrajeno 3G brezžično povezavo, za katero ni potrebna mesečna naročnina ali pogodba - in to vse za samo 189 dolarjev.

Več informacij o Kindlu najdete na www.amazon.com/kindle.

O podjetju Amazon.com

Podjetje Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN), ki je na seznamu 500 največjih ameriških podjetij revije Fortune, je na svetovnem spletu prisotno od julija 1995 in ima danes največjo ponudbo na svetu. Amazon.com se trudi biti najbolj kupcu prijazno podjetje na svetu, kjer lahko kupci najdejo vse in brskajo za vsem, kar bi želeli kupiti na spletu, ob tem pa skuša ponuditi najnižje možne cene. Amazon.com in prodajalci, ki uporabljajo njegovo infrastrukturo, ponujajo na milijone novih, obnovljenih in rabljenih produktov v kategorijah, kot so knjige, filmi, glasba in igre, snemljive digitalne vsebine, elektronika in računalništvo, dom in vrt, igrače in otroška oprema, delikatesa, oblačila, čevlji in nakit, zdravje in lepota, šport in prosti čas ter orodje, avtomobilska oprema in industrijski proizvodi. Amazon Web Services Amazonovim poslovnim strankam omogoča dostop do infrastrukturnih storitev v oblaku, ki temeljijo na Amazonovi lastni tehnološki platformi, ki jo lahko razvijalci uporabljajo za katero koli poslovno dejavnost. Kindle in Kindle DX sta revolucionarna prenosna bralnika, s katerimi prek brezžične povezave snamemo knjige, revije, časopise, bloge in osebne dokumente, ki jih nato beremo na visokoločljivostnem e-ink zaslonu, ki se bere kot papir. Kindle in Kindle DX uporabljata enako 3G tehnologijo kot napredni mobilni telefoni, zato uporabnikom nikoli ni treba iskati Wi-Fi signala. Kindle je med milijoni artiklov na Amazonu najbolj prodajani produkt.

Amazon in njegova povezana podjetja imajo v lasti spletne strani www.amazon.com, www.amazon.co.uk, www.amazon.de, www.amazon.co.jp, www.amazon.fr, www.amazon.ca, in www.amazon.cn. V tem besedilu "Amazon.com," "mi", "naši" in podobni izrazi pomenijo Amazon.com, Inc. in njegove podružnice, razen če je iz konteksta razvidno drugače.

Izjave o prihodnosti

To sporočilo za javnost vsebuje izjave o prihodnosti v skladu s pomenom 27A. člena Zakona o vrednostnih papirjih iz leta 1933 in 21E. člena Zakona o trgu vrednostnih papirjev iz leta 1934. Dejanski rezultati se lahko bistveno razlikujejo od pričakovanj uprave. Te izjave o prihodnosti vključujejo tveganja in negotovosti, med drugim tveganja, povezana s konkurenco, upravljanjem z rastjo podjetja, novimi produkti, storitvami in tehnologijami, potencialnimi nihanji in poslovnimi rezultati, mednarodno širitvijo, rezultati pravnih postopkov, optimizacijo centra naročila, sezonskimi vplivi, poslovnimi dogovori, nakupi in strateškimi transakcijami, deviznimi tečaji, motnjami sistema, zalogami, regulativo in obdavčenjem, plačili in prevarami. Več informacij o faktorjih, ki lahko potencialno vplivajo na finančne rezultate Amazona, je navedenih v Amazonovih poročilih Komisiji za nadzor trga vrednostnih papirjev (SEC), vključno z najnovejšim letnim poročilom na obrazcu 10-K in kasnejšimi poročili.

Kontakti

Amazon.com odnosi z mediji
206-266-7180

Vir: Amazon.com