O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Predsednik Državnega sveta na obisku v Velenju

Velenje, 5. maj 2015 - Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Mitja Bervar in državni svetnik Peter Vrisk sta danes na obisku v Velenju.

Dopoldan jih je v prostorih mestne hiše sprejel župan Mestne občine Velenje in državni svetnik Bojan Kontič, ki je izrazil zadovoljstvo, da sta predstavnika Državnega sveta Republike Slovenije obiskala Velenje in se bosta lahko osebno seznanila z našimi dobrimi praksami in priložnostmi, ki jih naše mesto ponuja. Povedal je tudi, da smo mlado, moderno mesto, ki je ponosno na svojo zgodovino in na prostovoljstvo, po katerem je Velenje še posebej znano.

Direktor občinske uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori je uvodoma predstavil občino, njeno delovanje, posebnosti, prednosti in tudi načrte za prihodnost. V svoji predstavitvi je med drugim izpostavil tudi številne nagrade in priznanja, ki jih je Velenje osvojilo z vodenjem uspešnih projektov. Poudaril je, da večje projekte v veliki meri sofinanciramo z evropskimi sredstvi.

Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Mitja Bervar je predstavil organiziranost Državnega sveta in izpostavil željo po boljšemu sodelovanju z lokalnimi skupnostmi. Delovanje Državnega sveta želi približati državljanom in izboljšati komunikacijo z lokalnimi oblastmi. V nadaljevanju je povedal je, da je presenečen nad številnimi socialnimi projekti, ki jih vodi Mestna občina Velenje in občanom lajšajo življenjske razmere.

Ob zaključku srečanja so se prisotni strinjali, da je izmenjava dobrih praks med občinami odličen vir informacij za nadaljnje delo lokalnih skupnosti. Strinjali so se tudi, da je za ohranjanje delovnih mest v naši regiji nujno potrebna čim prejšnja izgradnja tretje razvojne osi.

Po zaključku srečanja sta predstavnika Državnega sveta Republike Slovenije skupaj z županom Mestne občine Velenje Bojanom Kontičem obiskala Premogovnik Velenje.