O-STA

Razvojne priložnosti velenjskih jezer

Velenje, 13. maj 2015 - Na konferenci o razvojnih priložnostih velenjskih jezer, ki jo bomo organizirali v četrtek, 14. maja 2015, med 9. in 19. uro v veliki predavalnici Visoke šole za varstvo okolja (stavba Gaudeamus, Trg mladosti 7/1, Velenje) bodo priznani strokovnjaki z ministrstev in lokalnih organizacij predstavili svoje videnje nadaljnjega razvoja turizma tako v Sloveniji kot tudi na območju velenjskih jezer.

Ob 9. uri bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič odprl konferenco, sledila bodo predavanja o strategiji razvoja turizma. V drugem sklopu predavanj, ki se bodo pričela ob 13. uri, bo poudarek na okoljskih in prostorskih vidikih trajnostnega razvoja velenjskih jezer, ob 16. uri pa bo sledil sklop predavanj na temo management turističnih destinacij.

Ob 17. uri se bo pričela okrogla miza, na kateri bodo sodelovali predsednik Projektnega sveta za razvoj jezer v Šaleški dolini in podžupan Mestne občine Velenje dr. Franc Žerdin, v. d. generalne direktorice Direktorata za turizem in internacionalizacijo Eva Štravs Podlogar, direktorica Savinjsko-šaleške območne razvojne agencije Jasna Klepec, vodja prodaje in marketinga, prokurist Terme Olimia Vasja Čretnik, najemnik Avtokampa Jezero Matej Hofinger in direktor Športnega in welness centra Galactica Bojan Oremuž.

Na četrtkovo konferenco o razvojnih priložnostih velenjskih jezer vabimo tudi predstavnike medijev.

Po zaključku konference, od 18.30 do 19. ure, bodo udeleženci okrogle mize na voljo za izjave.

Prijazno vabimo vse zainteresirane, da se udeležijo konference in tudi sami predstavijo svoj pogled na nadaljnji razvoj območja velenjskih jezer.

Lep pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje