O-STA

Velenje ponovno Prostovoljstvu prijazno mesto

Velenje, 13. maj 2015 - Slovenska filantropija - Združenje za promocijo prostovoljstva je Mestno občino Velenje tudi letos razglasilo za Prostovoljstvu prijazno mesto.

Velenje je že od nekdaj znano po udarniškem delu in prostovoljstvu. V mestni občini Velenje deluje več kot 200 organizacij, v katerih so aktivni prostovoljci.

Mestna občina Velenje vse od leta 2010 sodeluje tudi pri projektu Dan za spremembe, h kateremu Slovenska filantropija - Združenje za promocijo prostovoljstva poziva vsako leto.

Šolski center Velenje in Mladinski center Velenje vsako leto v Velenju pripravita tudi festival prostovoljstva na lokalni ravni, letos bo le-ta potekal zadnje dni v maju.

Prostovoljkam in prostovoljcem se s sprejemom vsako leto decembra, ob mednarodnemu dnevu prostovoljcev, zahvali tudi župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.

Nazive Prostovoljstvu prijazno mesto bodo podelili na Slovesnem dnevu prostovoljstva, v torek, 19. maja 2015 ob 13. uri v Kristalni dvorani Sokolskega doma na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje