O-STA

"Odprte hiše Slovenije" vabijo v Velenje

Velenje, 14. maj 2015 - Izvajalci projekta Odprte hiše Slovenije v nedeljo, 17. maja, vabijo na ogled obnovljene promenade in nove parkirne hiše ob zdravstvenem domu v Velenju.

Ob 11. uri se bo pričel voden ogled promenade, ob 12. uri pa voden ogled parkirne hiše. Zbirno mesto bo na Cankarjevi ulici, na začetku promenade (kjer se začne beli beton).

Več informacij o projektu Odprte hiše Slovenije lahko dobite na spletni strani www.odprtehiseslovenije.org.

Ustanoviteljici pobude Ana Struna Bregar in Kristina Dešman sta leta 2012 za projekt prejeli najvišje strokovno priznanje - Plečnikovo medaljo za prispevek k bogatitvi arhitekturne kulture.

Projekt Odprte hiše Slovenije bo letos potekal že petič, deluje pa pod okriljem svetovne mreže "Open House Worldwide". Pri izboru del je poudarek na sodobni arhitekturi, inovativnih rešitvah, prilagojenosti lokaciji, možnostih spreminjanja objektov glede na potrebe uporabnikov in na trajnostnem načinu gradnje. Poslanstvo organizacije je približati dobro arhitekturo širšim množicam, uveljavljati odličnost v arhitekturni stroki in visoke standarde v praksi.

Kot smo vas že obveščali je Parkirišče Promenada v Velenju prejemnik mednarodne nagrade letošnje izvedbe "Architizer A+ Awards" s sedežem v New Yorku. To je največji arhitekturni portal na svetu z več kot milijonom rednih mesečnih uporabnikov. V kategoriji parkirnih objektov je parkirišče Promenada v Velenju, delo arhitekturnega biroja Enota (Dean Lah in Milan Tomac) zmagala po izboru strokovne žirije - Jury Winner.

Nagrade bodo podeljene danes, 14. maja, na "A+ Awards Gala" dogodku v New Yorku.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje