O-STA

Klub belokranjskih študentov vabi na Etno Folk Fest v sklopu Jurjevanja 2015

V jugovzhodnem kotičku Slovenije bo letos na novi lokaciji in v novi obliki potekalo tradicionalno 52. Jurjevanje, kjer se bodo predstavile mnoge folklorne skupine iz raznih koncev sveta skupaj z mnogimi lokalnimi organizacijami in podjetniki, ki bodo prispevali k vsebini festivala.

Pestro dogajanje bo letos po mnogih letih zopet potekalo v starem metnem jedru, za kar se je odločil organizator RIC Črnomelj, po odprtju črnomaljske obvoznice. Poleg sveže lokacije bo festival potekal tudi v novi obliki, ki vključuje lokalne organizacije in podjetnike k sodelovanju in so ustvarjanju festivalske vsebine.

Tako bomo Klub belokranjskh študentov v sodelovanju z Mladinskim centrom BIT in Mladinskim kulturnim klubom popestrili večerno dogajanje v atriju črnomaljskega gradu z Etno folk festom najprej v petek 26. 6. z nastopom Don Mentony Band in njihovimi rock 'n' roll hiti v soboto 27. 6., pa bo grajski atrij s svojim electroswingom ogrel Manouche, za njimi pa bo za žur poskrbela skupina Party boys.

Večerni program se bo dogajal tudi na drugih lokacijah Črnomlja, poleg tega pa si boste lahko ogledali tudi izdelke belokranjskih ustvarjalcev, ki bodo razstavljeni v sedaj urejenih izložbah v starem mestnem jedru, ki so bile pred tem prazne. Zasluga za prenovo izložb gre mnogim prostovoljcem, ki so se združili pod vodstvom Smnj na plac, podpornikov vzajemnosti in kreative.


Vljudno vabljeni v Belo krajino, v zopet obujeno mestno jedro Črnomlja!