O-STA

Nevihtni začetek Črnfesta 2015: Tabuji navdušili v klubski atmosferi

S koncertom skupin Tabu in Mrfy se je začel festival Črnfest, ki letos poteka 8. zapored. Kljub temu, da je vreme organizatorjem povzročalo nemalo preglavic in dvomov, je otvoritev uspela, saj so prostori Mladinskega kulturnega kluba Bele krajine v glasbenih ritnih pokali po šivih.

Že popoldne je nevihta, kakršne ne pomnimo več let, Klubu belokranjskih študentov onemogočila izpeljavo turnirja v ulični košarki. Kljub ugodni vremenski napovedi so se nad Črnomljem tudi zvečer zgrinjali temni oblaki in koncertno dogajanje je moralo biti prestavljeno v bližnji Mladinski kulturni klub. Vroče ozračje zaradi velikega zanimanja za nastop Tabujev se je stopnjevalo vse tja do poznega večera, ko je na oder stopila novomeška zasedba Mrfy. Mladi glasbeniki so številno občinstvo pripravili na vrhunec večera. Tabuji so s svoj sloves več kot upravičili. Sprememba iz festivalske v klubsko atmosfero jih je po njihovih besedah dodatno motivirala. V nastopu, ki je trajal nekaj manj kot dve uri, so oboževalci slišali vse uspešnice iz bogate kariere enega najbolj poznanih slovenskih bandov. Odrski selfie z zbrano množico je dokazal izjemno naklonjenost glasbenikov belokranjski publiki, ki je s tem vstopila v 14-dnevno festivalsko dogajanje.

Kljub temu, da bo dogodek še dolgo v mislih mnogih, belokranjce in ostale obiskovalce že v torek čaka nadaljevanje izjemno pestrega programa. Črnfest bo namreč prvič obiskal legendarni hrvaški humorist Željko Pervan. Stand-up komedija je tradicionalno izjemno dobro obiskan dogodek na festivalu, zato si organizatorji tudi tokrat obetajo poln grajski atrij. V kolikor pa bo ponovno zagodlo vreme, bo nastop Pervana premeščen v dvorano ZIK Črnomelj. Predprodaja kart za nastop Željka Pervana se začne že v ponedeljek (17. avgust). Vstopnice bo mogoče kupiti v Mladinskem centru Bit.