O-STA

Žalska noč in dan 2015

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec vabi na tradicionalno prireditev Žalska noč in dan, ki bo v soboto, 20. junija, z osrednjim dogajanjem na Šlandrovem trgu.

V dopoldanskih urah (med 9.00 in 13.00) se bodo odvijale športne aktivnosti za vse generacije v Športnem centru Žalec, popoldanski del prireditve pa na Šlandrovem trgu. Pričeli bodo ob 16.00 s promenadnimi vožnjami starodobnih koles, motorjev in VW vozil, sledila bo povorka godb na pihala, mažoretk in hmeljarskih starešin in princes. Dogajanje bodo popestrili s sejmom domače obrti. Obiskovalce bo prav gotovo navdušil nastop akrobatske skupine Dunking devils ob 18.00. Za večerno zabavo, ki se bo prevesila v noč in naslednji dan, bodo poskrbeli ansambli Golte, Atomik Harmonik in Rok'n'band.

Vstop je prost.

S prireditvijo Žalska noč in dan pričenjajo pestro poletno dogajanje, ki so ga poimenovali Poletje v Žalcu, in se bo odvijalo do septembra. Na Šlandrov trg bodo pripeljali številne koncerte, plesne in pevske nastope, kino pod zvezdami ter animacije za najmlajše.

Pripravili so tudi bogat program počitniških aktivnosti za otroke.

Več informacij na www.zkst-zalec.si .