O-STA

32 idej za logotip Inženirke in inženirji bomo!

"Inženirstvo ni le moški poklic in zdaj bo to sporočal tudi novi logotip," je izbor na natečaju za logotip Inženirke in inženirji bomo! prof. dr. Janez Bešter, idejni oče projekta Inženirji bomo! V finale natečaja sta se uvrstila predloga Ajde Galič in Davida Križa, ki je na natečaju tudi zmagal.

Na natečaj projekta, ki mlade navdušuje za inženirstvo in inovativnost, je organizator projekta Inženirji bomo! prejel 32 predlogov, ki jih je poslalo 21 sodelujočih mladih ustvarjalcev. Na podelitvi priznanj so mladi prisluhnili predstavitvi priložnosti, ki jih prinaša inženirstvo: "Strojni inženir, elektro inženir, geodeti, gradbeniki, informatiki... vse te strokovnjakinje in strokovnjake potrebujemo za varne plinovode," je na konkretnem primeru razložil mag. Oton Gortnar, tehnični direktor Plinovodov.

Projekt Inženirji bomo! je nastal leta 2012 na pobudo treh iniciatorjev: mag. Antona Petriča, prof. dr. Janeza Beštra in mag. Edite Krajnović. Središče aktivnosti projekta predstavljajo dogodki Inženirji bomo!, ki že četrto leto potekajo na vodilnih slovenskih gimnazijah. Častni pokrovitelj projekta je predsednik republike Slovenije Borut Pahor.

Logotipi so objavljeni na Facebook strani Inženirji bomo!

Foto 1: Mag. Sarah Jezernik, namestnica glavnega direktorja Plinovodi, Ajda Galič, finalistka natečaja in prof. dr. Janez Bešter, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani - idejni oče projekta Inženirji bomo!

Foto 2: Dogodek ob razglasitvi rezultatov natečaja, nagovor glavnega direktorja Plinovodov Marjana Eberlinca.

Foto 3: Zmagovalni logotip avtorja Davida Križa.