O-STA

Western Union praznuje 20 let v Afriki

Akra, Gana - (BUSINESS WIRE) - Podjetje Western Union Company (NYSE:WU), eno od globalnih vodilnih družb v plačilnih storitvah, je danes praznovalo 20. obletnico delovanja v Afriki. Z več kot 34.000 lokacijami in povezavami z milijoni bančnimi računi in mobilnimi denarnicami v več kot 50 državah in teritorijih v Afriki, Western Union služi milijonom prejemnikom in plačnikom v 120 denarnih valutah.

Ob praznovanju tega pomembnega mejnika so Jean Claude Farah, predsednik Western Union za Afriko, Bližnji vzhod, Pacifiško Azijo, Vzhodno Evropo in Skupnost neodvisnih držav, in Aida Diarra, področna podpredsednica pri Western Unionu in vodja oddelka za Afriko, kot tudi drugi člani vodilne ekipe za Afriko obiskali prvo finančno točko v banki ADB (Agricultural Development Bank), ki je Western Union prva v Afriki omogočila storitve finančnih nakazil leta 1995. Ob tej priložnosti je vodilna ekipa Western Uniona obiskala tudi sedež banke Ecobank v Akri in slovesno zagnala storitev prek bančnih računov na bankomatih v Gani.

Praznovanje 20. obletnice Western Uniona v Gani v Afriki sovpada z govorom predsednika ZDA Baracka Obame na sedežu Afriške unije v Adis Abebi v Etiopiji, kjer je povedal:

"Danes je Afrika ena od najhitreje rastočih regij na svetu. Srednji razred v Afriki naj bi v prihodnosti zrasel na več kot milijardo potrošnikov. S stotimi milijoni mobilnih telefonov in hitro rastjo dostopa do interneta Afričani začenjajo velikopotezno spreminjati stare tehnologije v novo blaginjo. Afrika se razvija, nastaja nova Afrika."

Western Union si prizadeva širiti in razvijati svojo afriško mrežo, ki omogoča ključno povezavo z vse bolj rastočo afriško diasporo, ki živi in dela v državah po svetu.

"Več kot 30 milijonov Afričanov živi izven svoje domovine in letno z nakazili prispeva milijarde ameriških dolarjev za svoje družine in skupnosti doma,1" je rekel Jean Claude Farah. "V čast nam je, da lahko ljudem pomagamo nakazati denar v prizadevanjih, da bi izboljšali njihov ekonomski status, pomagali v nujnih primerih, podpirali zdravstvene potrebe, prispevali k izobrazbi prihodnjih generacij, v mnogih primerih pa tudi ustanovili svoje malo podjetje. Z nakazovanjem denarja za boljšo prihodnost Western Union že 20 let omogoča svet priložnosti za Afriko in v Afriki."

Aida Diarra je dodala: "S svojim delom omogočamo tudi ekonomske dejavnosti in ustvarjanje novih zaposlitev. Trenutno je v naših poslovalnicah na afriški celini zaposlenih več kot 155.000 referentov. Western Union vlaga v njihovo usposabljanje, da lahko razvijajo svoja podjetja in krepijo svoje tehnične spretnosti in poznavanje predpisov in standardov."

Poleg družbenoekonomskega vpliva, ki ga omogočajo nakazila, podjetje podpira tudi človekoljubne aktivnosti v Afriki preko fundacije Western Union Foundation, ki ima dolgo tradicijo pomoči skupnostim povsod na afriški celini. Podpira organizacije, ki promovirajo gospodarske priložnosti in rast za posameznike, družine in celotne skupnosti v vsej regiji. Od svoje ustanovitve je Western Union Foundation darovala 8,703 milijona v obliki podpor in donacij 158 nevladnim organizacijam v več kot 40 državah v Afriki.

O podjetju Western Union

Podjetje Western Union Company (NYSE:WU) je ena od vodilnih družb na področju storitev pošiljanja denarja po svetu. Skupaj s svojimi znamkami plačilnih storitev Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil in Western Union Business Solutions nudi fizičnim osebam in podjetjem hitro, zanesljivo in praktično pošiljanje in sprejemanje denarja po svetu ter pošiljanje plačil in kupovanje denarnih nakaznic. Od 31. marca 2015 so storitve Western Union, Vigo in Orlandi Valuta prek kombinirane mreže na voljo v več kot 500.000 poslovalnicah in 200 državah in teritorijih ter na več kot 100.000 bankomatih in kioskih. Leta 2014 je podjetje Western Union Company opravilo 255 milijonov transakcij po vsem svetu, prenakazala 85 milijonov dolarjev denarja med potrošniki in opravila 484 milijonov poslovnih plačil. Za več informacij obiščite www.WesternUnion.com.

___________________

1 IFAD, 2009

WU-G

Izvirno sporočilo si lahko ogledate na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20150728006647/en/

Kontakti

Mediji

Khalid Baddou, +212 522 42 84 02
Khalid.Baddou@westernunion.com

Vir: Western Union